Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση από το βέτο Βουλγαρίας στα Σκόπια – Σε δύσκολη θέση οι βουλευτές

Βαρύτατα εκτεθειμένοι αισθάνονται βουλευτές της κυβέρνησης από την στάση της Βουλγαρίας που το “είπε και το έκανε” βάζοντας veto στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων. Ειδικά αυτοί της Βόρειας Ελλάδας, που θα πρέπει να τα ακούνε από τους ψηφοφόρους τους.

Η γκρίνια μεταφέρεται στο Μαξίμου όπως πληροφορούμαστε

Όχι τόσο γιατί μένουν μετέωρα τα όσα ισχυρίζονται στο υπουργείο Εξωτερικών περί των ελληνικών στόχων στα Βαλκάνια, αλλά κυρίως λόγω των λόγων που επικαλέσθηκε η Βουλγαρία.

Οι “ιστορικές και γλωσσικές” διαφορές για τις οποίες κάνουν λόγο οι Βούλγαροι εκθέτουν ηθικά όλους αυτούς που προσπαθούσαν να πείσουν τους Έλληνες ότι “είναι χαζό” να τσακωνόμαστε για τέτοιου είδους πράγματα με τους βόρειους γείτονές μας.

Επιπρόσθετα το βουλγαρικό stop στην πορεία των Σκοπίων δείχνει ότι η υπογραφή μιας Συμφωνίας, δεν είναι αλυσίδα με την οποία δένεται ένα κράτος και ως εκ τούτου η προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να πείσουν ότι “δεν μπορούν να κάνουν τίποτε” είναι εκ του πονηρού.

Πάντως κάποιοι στην κυβέρνηση επιθυμούν να κάνουν την δυσκολία αυτή ευκαιρία, ισχυριζόμενοι ότι το βέτο της Βουλγαρίας είχε την “ελληνική έγκριση” και ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να ασκηθούν πιέσεις στα Σκόπια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.