«Χέρι» στο μαξιλάρι ξεκίνησε να βάζει η κυβέρνηση

Παρά τις πρόσφατες και περί του αντιθέτου δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, η κυβέρνηση φαίνεται πως ήδη έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση του μαξιλαριού ασφαλείας, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου, το μαξιλάρι από τα ταμειακά διαθέσιμα δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο, όμως τον Απρίλιο άρχισε η διάθεσή του για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η κυβέρνηση υπολογίζει πως θα διαθέσει ποσό ύψους 12-14 δισ. ευρώ από το «μαλακό» μαξιλάρι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει και το «σκληρό» μαξιλάρι, το οποίο ωστόσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, καθώς είναι δεσμευμένο από τον ESM. Το «σκληρό» μαξιλάρι ανέρχεται σε 15,7 δισ. ευρώ και είναι κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως μόλις χθες, ο κ. Σταϊκούρας δήλωνε πως «φιλοδοξία» της κυβέρνησης είναι «να μην αγγίξουμε» το μαξιλάρι «ούτε τον Ιούνιο», προσθέτοντας πως τα ταμειακά διαθέσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.