Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε το deal Blackstone – Louis

Την έγκριση της στην εξαγορά των πέντε ξενοδοχείων του Ομίλου Λούη απ’ την Blackstone Group Inc μέσω της «Leonidas Holdco S.A.r.l» παρείχε σήμερα η Επ. Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις ξενοδοχειακές μονάδες της εταιρείας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ ΑΕ» «Louis Zante Beach», «Louis Grand Hotel Glyfada», «Louis Corcyra Beach», «Louis Plagos Beach» και «Louis Creta Princess».

Η συναλλαγή, αν και δεν είχε γνωστοποιηθεί, είχε αποτιμηθεί στα 178,6 εκατ. ευρώ (enterprise value).

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν «με την απόφαση της η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση, η οποία αναφέρεται στην ευρύτερη αγορά παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες αφορά».

Για τον ελληνικό τουρισμό, η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μία ακόμη «ψήφο» εμπιστοσύνης από ξένα κεφάλαια στον ελληνικό τουρισμό και τη δυναμική του, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά συνδέονται με έναν από τα πιο «δυνατά» επενδυτικά ονόματα στον κόσμο. Μάλιστα ακριβώς με αυτό το δεδομένο, φαίνεται ότι ανοίγει η «πόρτα» και σε άλλους επενδυτές, δεδομένου ότι η χώρα μας μπαίνει στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, από την στιγμή που στη συμφωνία περιλαμβάνεται η περαιτέρω αναβάθμιση των συγκεκριμένων ξενοδοχείων, αυτό συνεπάγεται ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού, εσόδων και επακόλουθη οικονομική ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.