Σε νέα χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων – Επιστρέφει το επενδυτικό ενδιαφέρον

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων συνεχίζεται με το 10ετες ομόλογο να κινείται σήμερα σε νέα χαμηλά επίπεδα από το 2009 καθώς εξακολουθεί να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον μετά και το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο αλλά και της επιτυχούς ολοκλήρωσης του swap.
Συγκεκριμένα, το 10ετές ομόλογο κινείται στο 4,78% ενώ πτωτικά κινείται και το 2ετές ομόλογο το οποίο κινείται στο 2,47%.
Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times σχολιάζουν πως το ελληνικό 10ετές ομόλογο κινείται κάτω από το 5% για πρώτη φορά από το 2009.
«Tο επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται μετά τη συμφωνία που έκλεισε η χώρα με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χρειάζονται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα χρηματοδότησης».
Παράλληλα, επισημαίνει πως η κατάσταση της χώρας βελτιώνεται δραστικά τα τελευταία λίγα χρόνια και επισημαίνει πως η είδηση το Σαββατοκύριακο ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, αύξησε τις προσδοκίες ότι θα μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας τον επόμενο Αύγουστο, κάτι που ενίσχυσε περαιτέρω το κλίμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.