«Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει την καταστροφολογία» – Οι αριθμοί απασχολουμένων ανά πρωθυπουργό

Πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία μεταβολής του αριθμού απασχολουμένων ανά πρωθυπουργό ανήρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τα στοιχεία είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά και πιστοποιούν την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στην ανεργία.
“Όπως ανέφερα και τις προηγούμενες ημέρες από το βήμα της Βουλής, αν θέλουμε να αναρωτηθούμε πού πάει η Ελλάδα και τι έχει προσφέρει η δική μας διακυβέρνηση μπορούμε απλά να σταθούμε στα σαφή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση: Επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου (Οκτ09 – Οκτ11) χάθηκαν 543χιλ θέσεις εργασίας, επί Παπαδήμου (Νοε11 – Μάιος 12) 93χιλ, επί Σαμαρά (Ιούλ 12 – Δεκ 14) 259χιλ. Αντίθετα, επί των ημερών της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα η απασχόληση αυξήθηκε κατά 221χιλ. Τα νούμερα και στον τομέα της απασχόλησης είναι, λοιπόν, αμείλικτα. Αφού η αντιπολίτευση δει τα πραγματικά στοιχεία ας επιδείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση” σημείωσε ο Νίκος Παππάς με ανάρτηση στο facebook. 

Με το σχόλιο «Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει την καταστροφολογία…», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραθέτει στο Twitter  τα στοιχεία.
Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ: Επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου η απασχόληση μειώθηκε κατά 543.000 θέσεις εργασίας. Επί διακυβέρνησης Λ. Παπαδήμου μειώθηκε κατά 93.000 θέσεις εργασίας. Επί διακυβέρνησης Αντ. Σαμαρά μειώθηκε κατά 259.000 θέσεις εργασίας. Αντίθετα, επί διακυβέρνησης Αλ. Τσίπρα η απασχόληση αυξήθηκε κατά 221.000 θέσεις εργασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.