Δυνατή Ελλάδα

«Ζάλη» στους προμηθευτές ενέργειας έφερε η τιμή των 0,123 ευρώ ανά Kwh από το «Φυσικό Αέριο»

Ρεκόρ αιτήσεων  όλων των εποχών γράφει στο ενεργητικό της η εταιρεία «Φυσικό Αέριο» με το πρόγραμμα Ρεύμα maxi Home Fixed.
Σε διάστημα 8 εργάσιμων ημερών δέχθηκε 15.000 αιτήσεις από νοικοκυριά που ήθελαν την πιο χαμηλή τιμή ανά KWh και σταθερή για μεγάλο χρονικό  διάστημα ενώ  8 στα 10 νοικοκυριά  θα έχουν διαφορετική  τιμή χρέωσης κάθε μήνα.
Η διοίκηση της εταιρείας «Φυσικό Αέριο»  ανακοίνωσε  στις 15 Ιανουαρίου το πρόγραμμα maxi Home Fixed το οποίο έχει τιμή 0,123  ευρώ ανά KWh και παραμένει σταθερή  για τους  επόμενους  οκτώ μήνες. Το πάγιο του προγράμματος διαμορφώθηκε στα 9 ευρώ το μήνα.
Τα νοικοκυριά με γρήγορα αντανακλαστικά έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε από την εταιρεία «Φυσικό Αέριο» καθώς ήταν η φθηνότερη επιλογή  της αγοράς.
Από την πρώτη ημέρα μέχρι χθες το πρόγραμμα  είχε  γίνει  «ανάρπαστο».
Ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις

2000 αιτήσεις  ανά ημέρα δημιουργώντας έντονο φόρτο εργασίας στον ΔΕΔΔΗΕ αφού τα αιτήματα για μεταφορά από  άλλον πάροχο  απαιτούν την έγκριση του για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Έπιασαν το στόχο νωρίτερα από τις 31 Ιανουαρίου

Η διοίκηση από την αρχή του προγράμματος είχε προσδιορίσει ότι θα δέχεται αιτήσεις  μέχρι τις 31 Ιανουαρίου καθώς δεν ήταν σε θέση να ικανοποιήσει άπειρα  αιτήματα.
Σύμφωνα με έγκυρες  πηγές  ο αρχικός στόχος είχε επιτευχθεί νωρίτερα και είναι αρκετά  πιθανόν  οι αιτήσεις που θα υποβληθούν τις επόμενες ημέρες είναι  αρκετά  πιθανόν να μην  ικανοποιηθούν.
Η εταιρεία για την υλοποίηση του προγράμματος έχει αγοράσει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δηλαδή hedging με σκοπό να περιορίσει τους κινδύνους από την άνοδο  της τιμής  του συμβολαίου του TTF.   
 
 Ο πόλεμος στην αγορά από το φθηνό τιμολόγιο maxi Home Fixed στα 0,123 λεπτά

Η επίπονη  δουλειά  για τη δημιουργία ενός πιο  φθηνού τιμολογίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προκάλεσε  «πόλεμο» μεταξύ των προμηθευτών.
Η πολεμική  που αναπτύχθηκε στο παρασκήνιο προκάλεσαν την παρέμβαση της ΡΑΑΕΥ η οποία  σύμφωνα με πληροφορίες με επιστολή της προς την εταιρεία ζητούσε να το  αποσύρει διότι δεν εκπλήρωνε κάποιο από τα χρώματα που καθιερώθηκαν  από το ΥΠΕΝ.
Το πρόγραμμα  Ρεύμα maxi Home Fixed δίνει  σταθερή τιμή για οκτώ  μήνες χωρίς να διαθέτει το διακριτικό  μπλε χρώμα  που έχουν όλα  τα τιμολόγια που παραμένουν  σταθερά  για 12 μήνες.
Ο …ντόρος που δημιουργήθηκε προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού ΥΠΕΝ Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν ενοχλεί όταν το πρόγραμμα μειώνει την τιμή της KWh.
Οι  πελάτες  που έφυγαν.
Οι  προμηθευτές  έχαναν η μία μετά την άλλη  πελάτες  προκαλώντας αναστάτωση διότι οι αιτήσεις ήταν κατά χιλιάδες. Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών αμέσως ήρθαν σε επικοινωνία  με τους πελάτες  που τους εγκατέλειψαν και σε μία ύστατη προσπάθεια  επιθυμούσαν  να τους κρατήσουν τους.
Έλεγαν  ότι έχουν  μία καλύτερη  πρόταση για πιο φθηνό τιμολόγιο  ρεύματος.  Οι προτάσεις τους  όμως δεν είχαν  καμία  τύχη διότι το  πρόγραμμα  του «Φυσικού Αερίου» ήταν «αχτύπητο» στην αγορά. .
Το Φυσικό Αέριο με  την καινοτομία  του προγράμματος  έγινε  αναγνωρίσιμο σε  ευρεία γκάμα  νοικοκυριών  τα οποία  πλέον  θα παρακολουθούν  την εμπορική τους πολιτική η οποία μπορεί  να φέρει  την επόμενη ευκαιρία σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.