ΕΛΣΤΑΤ: Να πώς εξανεμίζονται μισθοί και συντάξεις

Το 60% του μισθού καλύπτει τις δαπάνες διατροφής και ενοικίου και τα περισσότερα χρήματα τα δίνει το 20% των φτωχότερων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν και τις περισσότερες ανάγκες, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποίησε το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η έρευνα δείχνει ότι για να φάνε για να στεγαστούν και για να ντυθούν οι άνθρωποι χρειάζονται το 47% των χρημάτων τους. Ωστόσο το φτωχότερο 20% του πληθυσμού, για τις ίδιες ανάγκες ξοδεύει το 60% των χρημάτων του.
Οι δαπάνες που έγιναν το 2021 από τα νοικοκυριά ήταν από πέρσι αυξημένες. Η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών στην αστικές περιοχές το 2021 ήταν 1515 ευρώ. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι δαπανούσαν περισσότερα χρήματα το 2012, το 2013, και το 2014 άρα σήμερα έχουν μειώσει πολύ τις δαπάνες τους. Αυτό δείχνει ότι έχουν κόψει δαπάνες από τα απαραίτητα, ότι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τρόφιμα καλά-καλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, αν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε το ποσοστό των φτωχότερων Ελλήνων και αυτών που ζουν στα όρια της φτώχειας, μπορεί να ξεπεράσει το 35%

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.