Ρεύμα: Ποιες συσκευές να βγάλετε από την πρίζα για να μειώσετε τον λογαριασμό

Για τις ηλεκτρικές συσκευές που “καίνε” πολύ ρεύμα μίλησε μεταξύ άλλων ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, Χάρης Μαρκάκης στο OPEN.

Ενδεικτικά ανέφερε το συχνότερο λάθος που γίνεται με τα κλιματιστικά. Δεν έχει κάποιο νόημα να βάζει κανείς στο τέρμα τη θερμοκρασία στο κλιματιστικό, τόνισε και είπε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνει κανείς το μέγιστο ρεύμα χωρίς όμως αυτό να έχει αποτέλεσμα.

“Είναι προτιμότερο να βάζουμε το κλιματιστικό στη θερμοκρασία που επιθυμούμε να έχουμε στο χώρο. Μια λογικότερη θερμοκρασία είναι 5 βαθμούς χαμηλότερη από την εξωτερική θερμοκρασία. Έτσι έχουμε έως και 2/3 χαμηλότερη κατανάλωση και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο”, συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι, εάν καταφέρναμε να βγάλουμε όλες τις συσκευές από την πρίζα θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας μέχρι το τέλος του έτους. Γύρω στα 150 ευρώ με 200 ευρώ τον χρόνο θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε εάν βγάζαμε όλες τις συσκευές από το ρεύμα, σημείωσε.

To Open παρουσιάζει τη λίστα με τις ηλεκτρικές συσκευές που “καίνε”. Αναλυτικά:

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.