myCar: Άνοιξε η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Αναλυτικά η διαδικασία

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή myCAR της ΑΑΔΕ για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. 

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή «ενεργοποιείται» η δυνατότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να άρουν την ακινησία και να τα κυκλοφορήσουν για τους μήνες που επιθυμούν. Το κόστος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι ανάλογο του χρονικού διαστήματος κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, χωρίς προσαύξηση.

Ποια είναι η διαδικασία

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.

Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Οι κάτοχοι οχημάτων που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία.

Έτσι, έχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με το μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.