Καύσιμα: Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές – Τι λένε οι πρατηριούχοι

Τους λόγους για τους οποίους συνεχίζονται οι ανατιμήσεις στα καύσιμα εξήγησε ο Πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων, Νίκος Παπαγιώργου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε “δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση λόγω της μείωσης κίνησης των αυτοκινήτων και μας μένει στις δεξαμενές το καύσιμο” και τόνισε ότι οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν 300 και 500 λίτρα καύσιμα. ” Εμείς αγοράζουμε ποσότητες μεγάλες.’Αρα θέλουμε 2 με 3 ημέρες για να πουλήσουμε αυτή την ποσότητα. Και επειδή το κέρδος μας είναι πάρα πολύ μικρό δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμοστούμε άμεσα. Και αυτό γίνεται στις μεγάλες αστικές πόλεις. Σκεφτείτε στα νησιά ή στα χωριά που κάνουν και μια εβδομάδα να πουλήσουν τα αποθέματα τους”, σημείωσε.

 Έχει πέσει πάνω από 30% η κατανάλωση στα καύσιμα 

Επίσης γνωστοποίησε ότι η κατανάλωση στα καύσιμα έχει πέσει πάνω από 30%. “Είμαστε στα 108 δολάρια το βαρέλι. Tο χρηματιστήριο έχει μπει στη ζωή μας, στην καθημερινότητα μας σε εμάς στους επαγγελματίες. Προσπαθούμε και εμείς να ανεβάσουμε τη ψυχολογία μας κοιτώντας να πέσουν οι τιμές στο πετρέλαιο. Γιατί η μείωση στην κατανάλωση των καυσίμων έχει πέσει στο 30% ίσως και περισσότερο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.