ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ 6 ΜΗΝΩΝ καταγράφει ο χρυσός

Αυξημένη είναι για μια ακόμη φορά η ζήτηση των επενδυτών για τον χρυσό, γεγονός που οδηγεί την τιμή του πολύτιμου μετάλλου σε νέα υψηλά 6 μηνών.

Όπως είθισται, οι αυξημένες πολιτικές/γεωπολιτικές εντάσεις και το πρόσφατο sell off στις αγορές οδηγούν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.

«Η τελευταία κίνηση στον χρυσό πρέπει να αποτελεί μία έντονη υπενθύμιση στους επενδυτές ότι ο χρυσός σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένα ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε μακροπρόθεσμης στρατηγικής επένδυσης, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει αποδείξει το βάρος του όταν οι αγορές γίνουν ταραγμένες», σχολιάζει ο Stephen Innes της επενδυτικής εταιρείας OANDA.

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Φεβρουαρίου καταγράφει άνοδο 0,30% στα 1,275 δολ η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,69% στα 14,92 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου 2019 ενισχύεται κατά +0,99% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 797,20 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: www.newmoney.gr …

Πηγή: https://www.protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.