ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΟΥΛΑ του “Φάρου του Κόσμου” (ΦΩΤΟ)

Για ακόμη μια χρονιά στρώθηκε το τραπέζι και παρατέθηκε το γεύμα αγάπης ως ένδειξη ευχαριστίας σε όσους στηρίζουν το Κέντρο Προστασίας Ανήλικων Ρομ “Φάρος του Κόσμου”, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, από τον πατέρα Αθηναγόρα και τα παιδιά του.

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΕΛ.ΑΣ καθώς και πολιτευτές.

Τα παιδιά του Φάρου σέρβιραν τους προσκεκλημένους και τους έδωσαν τις δικές τους ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

Ο Φάρος σήμερα φιλοξενεί 11 παιδιά αλλά από τις δομές του στηρίζονται με σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, παρακολούθηση προγραμμάτων μουσικής, αθλητισμού, ρομποτικής κ.α.περισσότερα από 50.

Όλα αυτά δεν είχαν υλοποιηθεί, αν ένας φωτισμένος άνθρωπος δεν αποφάσιζε πριν μερικά χρόνια  να λάβει δράση για να πάψουν τα τσιγγανόπουλα του Δενδροποτάμου να περιπλανώνται στους δρόμους, άλλοτε επαιτώντας κι άλλοτε βαδίζοντας προς την παραβατικότητα.  Ο πατέρας Αθηναγόρας, με τους συνεργάτες του, πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι, για να βρουν όλα τα παιδιά της περιοχής και να τα βοηθήσουν να πάνε στο σχολείο

faros1.jpg

faros2.jpg

faros3.jpg

faros4.jpg

faros5.jpg

faros6.jpg

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.