Τι αλλάζει στα συμβόλαια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Μεγάλες αλλαγές στα συμβόλαια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας φέρνει ο νέος κανονισμός που ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Οι αλλαγές αφορούν σε χρεώσεις όσον αφορά την αλλαγή συμβολαίου, την καταγγελία συμβολαίου και το ποσό οφειλών πάνω από το οποίο γίνεται διακοπή σύνδεσης.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις σημαντικές αλλαγές που ενέκρινε η ΕΕΤΤ είναι οι εξής:

  • Ο καταναλωτής που έχει δέσμευση μέσω συμβολαίου, θα μπορεί να αλλάξει το πακέτο υπηρεσιών του, χωρίς κανένα κόστος για τον ίδιο, όταν κάποια από τις υπηρεσίες του πακέτου του είναι προβληματική.
  • Αν ο πελάτης καταγγείλει νωρίτερα το συμβόλαιό του, η αποζημίωση για το υπόλοιπο του χρόνου δέσμευσης, θα υπολογίζεται με βάση την πραγματική χρέωση. Μέχρι σήμερα υπολογιζόταν με την ονομαστική. Δηλαδή εάν το συμβόλαιο ήταν με έκπτωση, η αποζημίωση για την διακοπή υπολογιζόταν σε όλο το ποσό και όχι με το πραγματικό ποσό της έκπτωσης.
  • Όταν λήγει ένα συμβόλαιο ορισμένης διάρκειας θα μετατρέπεται σε αορίστου διάρκειας, χωρίς κόστος για τον καταναλωτή. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι μόλις ένα συμβόλαιο λήξει ο πελάτης χρεώνεται όχι με την τιμή έκπτωσης που είχε αλλά με την ονομαστική. Εν ολίγοις η έκπτωση στο πακέτο θα ισχύει και μετά τη λήξη του συμβολαίου.
  • Η διακοπή συμβολαίου λόγω οφειλών πηγαίνει από τα 100 ευρώ που είναι σήμερα στα 150 ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να ισχύσουν πιθανά από τον Ιούνιο όταν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ο νέος κανονισμός που ενέκρινε η ΕΕΤΤ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.