Δώρο Πάσχα: Με “δύο ταχύτητες” η καταβολή σε εργαζομένους σε αναστολή

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του μήνα, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα αρχίσουν από τις επόμενες μέρες να βλέπουν το χρώμα του χρήματος. Στο τέλος του μήνα πληρώνονται οι συντάξεις στο σύνολο των απόμαχων της δουλειάς, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα το δώρο του Πάσχα.

Ειδικότερα, το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το Δώρο Πάσχα από τους εργοδότες τους. Για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας τους ανεστάλησαν οποτεδήποτε κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου 2021, θα λάβουν το Δώρο Πάσχα με δύο «ταχύτητες» όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr:

Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη, βάσει των πραγματικά καταβαλλόμενων αποδοχών, ενώ το κράτος θα καταβάλει από τον τακτικό προϋπολογισμό απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων την αναλογία του Δώρου για τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία οι συμβάσεις εργασίας των μισθωτών τέθηκαν σε αναστολή. Η αναλογία θα υπολογιστεί επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η αναλογία θα υπολογιστεί επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ως εξής:
Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν την αναλογία του Δώρου Πάσχα, βάσει των πραγματικών αποδοχών που έλαβαν οι εργαζόμενοί τους κατά το διάστημα υπαγωγής στον μηχανισμό, το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.
Το κράτος θα καταβάλει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, την αναλογία του Δώρου Πάσχα βάσει του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης που έλαβαν για το χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στο μηχανισμό.

Συντάξεις
Εν τω μεταξύ οι κύριες και επικουρικές συντάξεων μηνός Μαΐου 2021 θα καταβληθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:
· Για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των Τραπεζών και του ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9, οι συντάξεις τους θα καταβληθούν στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή.
· Για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των Τραπεζών και του ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8, οι συντάξεις τους θα καταβληθούν στις 26 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Δευτέρα.
· Για τους συνταξιούχους του τ. ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τρίτη.
· Για τους συνταξιούχους από το Δημόσιο, το τ. ΝΑΤ, το τ. ΕΤΑΤ, το τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και την ΔΕΗ, οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν στις 28 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.