Ειδική ομάδα 100 συνταξιούχων του ΕΦΚΑ θα βγάζει τις συντάξεις!

Νεροπίστολα απέναντι σε κανόνια επιστρατεύει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να λύσει το πρόβλημα των 450.000 εκκρεμών συντάξεων. Οπως ανακοινώθηκε χθες διθυραμβικά, ενεργοποιείται «ειδική ομάδα» 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, που θα συνδράμουν τον φορέα στο έργο για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων και για την ταχύτερη εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Παράλληλα, συνεχίζονται τα «πυρά» κατά του Κωστή Χατζηδάκη από τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ καταγγέλλει ότι ο ΕΦΚΑ έμεινε «γυμνός» από στελέχη, δεδομένου ότι φτάνει στο 38% η μείωση του προσωπικού τα τελευταία χρόνια, ενώ η ΠΟΠΟΚΠ κάνει λόγο για «γκεμπελίστικες μεθόδους».

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση έργου, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης, με τον διοικητή του ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων. Πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά τον χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΦΚΑ δρομολογεί την επιστροφή κάποιων εκ των ωφελουμένων παλαιότερου προγράμματος του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για άνεργους νέους πτυχιούχους, που είχαν στοχευμένα διοχετευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στην απονομή των συντάξεων. Μετά την εκτόξευση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων, στο υπουργείο Εργασίας αναζητούν τώρα φόρμουλα, ώστε να τους επαναφέρουν.

Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης σε χθεσινή συνέντευξή του αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 30.000 ασφαλισμένοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για τη χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης και αναδρομικών, τα οποία θα δοθούν έως τα τέλη του Απριλίου. Η σχετική προθεσμία αφορά όσους έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης και δεν λαμβάνουν ούτε την προσωρινή, ενώ εκπνέει στις 31 Μαρτίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.