Θα υπάρξουν αλλαγές φέτος στις φορολογικές δηλώσεις; – Τι είπε ο Σκυλακάκης

Για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2020 μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης στο MEGA.
Όπως είπε, “όλα τα θέματα των φορολογικών δηλώσεων θα τα δούμε σε λίγο μεταγενέστερο χρόνο γιατί έχουμε τον χρόνο να τα δούμε σε λίγο μεταγενέστερο χρόνο όταν θα έχουμε μια καλύτερη η εικόνα των εξελίξεων στην πανδημία και ενδεχομένως στον τουρισμό”
“Σίγουρο είναι ότι κάποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν οι οποίες όμως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και να αφορούν αυτούς που πράγματι έχουν πληγεί, δεν θα είναι σε φάση γενικευμένες “, τόνισε.
Σε ερώτηση εάν στις προσαρμογές των φορολογικών δηλώσεων συμπεριλαμβάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης και οι αποδείξεις απάντησε:
“αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι, θα λειτουργήσουμε με λογική και δικαιοσύνη και λαμβάνοντας υπόψη ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που βγήκε από την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πλήγμα στο 37,5% των νοικοκυριών. Αλλά το 62% των νοικοκυριών μας δηλώνει ότι δεν έχει υποστεί πλήγμα από τον κορονοϊό, κυρίως αυτοί που είναι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι ”
Και συνέχισε λέγοντας ότι “τα δημόσια οικονομικά μας επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί”, από την υγειονομική κρίση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.