ΡΕΚΟΡ €9.500.000 εκ. δολάρια για το πιο ακριβό γραμματόσημο του κόσμου

Για τέταρτη φορά στην ένδοξη ιστορία του, το γραμματόσημο British Guiana One-Cent Black on Magenta δημιούργησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας για κάθε γραμματόσημο απόψε στο οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη*, επιτυγχάνοντας $ 9.480.000 ** – σχεδόν 1 δισεκατομμύριο φορές την αρχική ονομαστική του αξία.

Κανένα γραμματόσημο δεν είναι πιο σπάνιο από ότι το μοναδικό παράδειγμα της Βρετανικής Γουιάνα, μία μοναδική αλλά λιτή έκδοση μιας πένας από το 1856, το οποίο έχει προαναγγελθεί ως το αποκορύφωμα κάθε συλλογής γραμματόσημων για περισσότερο από έναν αιώνα. Το γραμματόσημο ανακαλύφθηκε στη Νότια Αμερική το 1873 από ένα 12-χρονο αγόρι από τη Σκωτία, και από εκεί πέρασε μέσα από μερικές από τις πιο σημαντικές συλλογές γραμματοσήμων του κόσμου.

Μέχρι που ο οίκος Sotheby’s, το παρουσίασε διεθνείς εκθέσεις φέτος την άνοιξη στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, καθώς ήταν έξω από τη δημόσια θέα από το 1986. Ο David Redden, Αντιπρόεδρος του οίκου Sotheby’s, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αποψινή εξαιρετική τιμή-ρεκόρ των $ 9,500,000 – μια πραγματικά μεγάλη στιγμή για τον κόσμο της συλλογής γραμματοσήμων. Αυτή η τιμή θα είναι δύσκολο να κτυπηθεί, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει υπέρβαση, εκτός εάν η Βρετανική Γουιάνα έλθει προς πώληση ξανά στο μέλλον. Οφείλω να πω ότι λυπάμαι που το βλέπω να φεύγει – όταν ήμουν οκτώ χρονών αυτό ήταν το πιο πολύτιμο αντικείμενο σε ολόκληρο τον κόσμο, και εγώ ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι θα το έχω στα χέρια μου».

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του γραμματοσήμου, να παρακολουθήσετε το παρακάτω : VIDEO ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ  ΤΗΣ BRITISH GUIANA 1922 ARTHUR HIND, Utica, Νέα Υόρκη Αγοράστηκε σε δημοπρασία για την τότε τιμή ρεκόρ των $ 35000 1970 IRWIN WEINBERG  ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Συλλεκτών Αγοράστηκε σε δημοπρασία για την τότε τιμή ρεκόρ των $ 280.000 1980 JOHN E. DU PONT, Πενσυλβανία Αγοράστηκε σε δημοπρασία για την τότε τιμή ρεκόρ των $ 935.000 2014 Αγοράστηκε σε δημοπρασία για την νέα τιμή ρεκόρ των $ 9.480.000 * Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας για ένα απλό γραμματόσημο ήταν CHF 2,8750,000 (περίπου US $ 2,2 εκατ.), που δόθηκε για το  Treskilling Yellow το 1996. ** Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας για οποιοδήποτε φιλοτελικό αντικείμενο ήταν CHF 6.123.750 (περίπου US $ 4 εκατ.), που δόθηκαν για το The Bordeaux Cover το 1993 – που περιελάμβανε και γραμματόσημα του  «Ταχυδρομείου» Μαυρίκιου.

 

πηγή : Sotheby’s

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.