Το κόλπο με το βάζο που θα σας βοηθήσει να αποταμιεύσετε χρήμα εύκολα

Δοκιμάστε αυτή την μέθοδο του ‘βάζου’ και θα εξοικονομήσετε χρήματα για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας.
Η ‘μέθοδος του βάζου’’ είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να χειριστείτε τον οικογενειακό και προσωπικό σας προϋπολογισμό.
Αυτό που χρειάζεται είναι να διαιρέσετε τα χρήματα που σκοπεύετε να ξοδέψετε στο κοντινό μέλλον και να τα βάλετε μέσα σε έξι βάζα. Κάθε βάζο θα αντιπροσωπεύει έναν τομέα από την ζωή σας. Εάν ακολουθήσετε αυτήν την μέθοδο δεν θα ξοδέψετε ποτέ περισσότερα χρήματα από αυτά που σκοπεύετε ξανά.
Δείτε πως να οργανώσετε το εισόδημα σας και να το ξοδέψετε έξυπνα.
1: Βασικές ανάγκες. (55% του προϋπολογισμού σας)
Τα χρήματα σε αυτο το βάζο θα καλύψουν τα καθημερινά έξοδα και την εξόφληση λογαριασμών. Θα καλύπτουν επίσης το ενοίκιο,τις μεταφορές, τους φόρους και το φαγητό.
2: Διασκέδαση (10% του προϋπολογισμού σας )
Από εδώ θα αγοράσετε πράγματα που δεν τα αγοράζετε συχνά, όπως ένα μπουκάλι ακριβό κρασί ή για διακοπές. Ξοδέψτε αυτά τα χρήματα όπως θέλετε.
3: μακροχρόνια αποταμίευση (10% του προϋπολογισμού σας)
Αυτή είναι η εγγύηση για την μελλοντική σας οικονομική ανεξαρτησία σας. Αυτά τα χρήματα θα τα επενδύσετε και θα δημιουργήσετε άλλες πηγές εισοδήματος. Δεν θα τα ξοδέψετε αυτά τα χρήματα μέχρι να έχετε πλήρη οικονομική ελευθερία.
Αλλά και τότε καλύτερα να ξοδέψετε τους τόκους που παίρνετε από αυτές τις οικονομίες και όχι τις ίδιες τις οικονομίες.
4: Μόρφωση(10% του προϋπολογισμού σας)
Εδώ τα χρήματα είναι για την μόρφωση σας και την προσωπική σας ανάπτυξη. Επενδύστε σε εσάς. Αγοράστε βιβλία,κάντε μαθήματα, κτλ.
5: ιδιωτικά αποθέματα (10% του προϋπολογισμού σας)
Αυτές οι οικονομίες είναι για να κάνετε μεγάλες αγορές όπως ένα διαμέρισμα, μια τηλεόραση, μια ετήσια εγγραφή στο γυμναστήριο ή ένα αυτοκίνητο. Αυτό είναι το βάζο που πρέπει να προσθέτετε κάτι συνεχώς.
6: Δώρα και αγαθοεργίες (5% του προϋπολογισμού σας)
Πάρτε χρήματα από εδώ όταν θέλετε να αγοράσετε δώρα για γενέθλια, γάμο ή άλλες γιορτές. Μπορείτε επίσης να δωρίσετε αυτά τα χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, καταφύγια ζώων ή απλά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.