Αυτοί είναι οι 5 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο

Βαθιά φαράγγια, τοπία που μοιάζουν στοιχειωμένα και απρόσεκτοι οδηγοί. Αυτές είναι μερικές από τις πιο εφιαλτικές διαδρομές στον πλανήτη.

1. Λεωφόρος Winston Churchil

Οι διακοπές σου στο ηλιόλουστο Γιβραλτάρ ξεκινούν με τον τρόμο να σε περιμένει με το που βγεις από το αεροδρόμιο. Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της χερσονήσου διασταυρώνεται με τον αεροδιάδρομο, όπου δυο διάτρητα εμπόδια διακόπτουν την κυκλοφορία όταν κάποιο αεροπλάνο προσγειώνεται ή απογειώνεται.

2. Οδός Βόρειου Yungas

Οι 5 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο

Αυτό το ορεινό δρομάκι, με το παρατσούκλι ο Δρόμος του Θανάτου, κέρδισε επάξια το όνομά του, καθώς αποτελεί οδό διπλής κυκλοφορίας με το πλάτος του να αντιστοιχεί σε εκείνο του ενός αυτοκινήτου. Ενώνοντας το δάσος του Αμαζονίου με τη βόρεια Βολιβία, ο Yungas μαστίζεται από βροχή, ομίχλη, κατολισθήσεις βράχων και λάσπης. Α! Και να μην ξεχάσουμε τον γκρεμό των 550 μέτρων χωρίς προστατευτικό κιγκλίδωμα!

3. Υπερσαχάρια λεωφόρος

Οι 5 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο

Αν αγαπάς την αίσθηση που δείχνει να έχει ο ομαλός δια-πολιτειακός δρόμος που βλέπεις στις ταινίες του Χόλιγουντ αλλά εύχεσαι να είχε περισσότερα τμήματα που να τον καταπίνουν οι αμμόλοφοι, σου προτείνουμε να τσεκάρεις την Υπερσαχάρια Λεωφόρο! Εκτείνεται σε 4.500 χιλιόμετρα διαμέσου της πιο καυτής ερήμου του κόσμου ενώ το να βρεις βενζινάδικο στην απόσταση μεταξύ της Μεσογείου και της Νιγηρίας είναι τόσο εύκολο όσο το να βρεις νερό.

4. Ο μαγικός περιφερειακός

Οι 5 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο

Γίνε αυτοαναφορικός στο Swindon της Αγγλίας, όπου πέντε μικρές κυκλικές διασταυρώσεις κρύβονται μέσα σε έναν μεγαλύτερο περιφερειακό δρόμο. Η κυκλοφορία κινείται με τη φορά του ρολογιού στους πέντε πρώτους κύκλους αλλά αντίθετα από αυτήν στην εσωτερική στροφή, στα πλαίσια μιας εμφανούς προσπάθειας του βρετανικού Τμήματος Μεταφορών να διώξει μια για πάντα τους τρομοκρατημένους τουρίστες.

5. Οι οδοί του Εθνικού Ηφαιστειακού Πάρκου της Χαβάης

Οι 5 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο

Καθώς φιλοξενεί το Mauna Loa (το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου) και το Kilauea (ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως), το πάρκο συχνά κλείνει τους δρόμους του λόγω -το μαντέψατε!- της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Η λάβα σε μερικές περιπτώσεις εξαπλώνεται στην άσφαλτο του πάρκου, εναποθέτοντας πάνω της τραχιά ποτάμια ρευστής πέτρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.