Το όχημα για τους σύγχρονους Survivor (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται το τέλος του κόσμου; Μην αγχώνεσαι! Υπάρχει το όχημα που θα σε κάνει να επιβιώσεις από κάθε καταστροφή. Ο λόγος για το Globecruiser Family 7500, το οποίο σχεδιάστηκε από την αυστριακή εταιρεία, Action Mobil, που φρόντισε για όσους κάνουν μεγάλα ταξίδια. Βέβαια, μάλλον το… παράκανε, καθώς μιλάμε για ένα όχημα που παρέχει κυριολεκτικά τα πάντα.
Ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, ψυγείο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, κλιματισμός, κρεβάτια για δύο ενήλικες και δύο μικρά παιδιά, τουαλέτα, σαλόνι και δορυφορική τηλεόραση είναι ο… μικρός εξοπλισμός που διαθέτει το εν λόγω όχημα.
Μάλιστα, έχει ένα ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 400 λίτρα, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να κινείσαι για μέρες σε οποιουδήποτε είδους έδαφος, αφού πρόκειται για ένα… τέρας με έξι τεράστιους τροχούς παντός εδάφους.
Ωστόσο, και να… μείνεις από καύσιμα, στην οροφή υπάρχουν τέσσερις ηλιακοί συλλέκτες των 240 Watt ο καθένας και το μόνο που χρειάζεσαι για να κινηθείς είναι καλές καιρικές συνθήκες και φυσικά ήλιο.
Όσον αφορά τον κινητήρα, «φοράει» έναν πετρελαίου με 530 ίππους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι… αποθηκεύει 1000 λίτρα φρέσκου νερού, με τον μέσο άνθρωπο να χρησιμοποιεί περίπου 20 λίτρα την ημέρα, που σημαίνει ότι ένα άτομο έχει να περάσει για 50 μέρες.
Σε άλλα χαρακτηριστικά, το Globecruiser Family 7500 ζυγίζει 8 τόνους (περισσότερο από 20 μικρά αυτοκίνητα), οι διαστάσεις του είναι 10 μέτρα μήκος, 3,8 μέτρα ύψος και 2,5 μέτρα πλάτος, τη στιγμή που στο πίσω μέρος υπάρχει και ειδική θέση για να μεταφέρεις μοτοσικλέτα. Τέλος, όλα αυτά φέρνουν λίγο στα ύψη την τιμή, καθώς αυτή αγγίζει τις 630 χιλιάδες λίρες (περίπου 725072 ευρώ).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.