Ποιος πιλότος της Formula1 έγινε νόμισμα;

Μία σημαντική προσωπικότητα της Formula1 επέλεξε η κυβέρνηση της Αυστραλίας να βάλει στο νόμισμα των 50 λεπτών.
Ένας οδηγός που δεν πετύχαινες και κάθε μέρα, ήταν ο Τζακ Μπράμπαμ στη Formula1 λόγω του χαρακτήρα του. Γι’ αυτό και αποτέλεσε μία σημανική προσωπικότητα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη δεκαετία του 1960, όταν συμμετείχε και με τη δική του ομάδα, με την οποία πανηγύρισε κι έναν τίτλο γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Μπράμπαμ έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την Cooper το 1955 και την επόμενη χρονιά έκανε το πρώτο… πείραμα με την ιδιωτική του ομάδα. Ωστόσο, αυτό δεν πέτυχε και συνέχισε την προσπάθειά του με την Cooper φτάνοντας σε δύο τίτλους το 1959 και το 1960, αν και είχε μόλις λίγες νίκες στο παλμαρέ του.

Το 1962, όμως, ήρθε η ώρα να μπει για τα… καλά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ με τη δική του ομάδα. Ο λόγος για την Brabham Racing, που άλλαξε πολλές ονομασίες από το 1969 και μετά για να μείνει στην F1 μέχρι το 1992, ενώ από το 1972 μέχρι και το 1987 ήταν στα χέρια του Μπέρνι Έκλεστουν.

Μάλιστα, το 1966 ήρθε και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, με τον Μπράμπαμ να φτάνει για τρίτη φορά στην κορυφή της F1. Ο Αυστραλός είχε πολλές τιμητικές διακρίσεις, με μία εξ’ αυτών να είναι ο τίτλος του Σερ, που διατήρησε από το 1966, μόλις κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Πλέον, τον τιμά και η χώρα του, καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέλεξε να βγάλει ένα αναμνηστικό νόμισμα των 50 λεπτών με το πρόσωπό του, το όνομά του και τους τίτλους του στην F1, τη στιγμή που βλέπουμε και το μονοθέσιό του, το οποίο ακολουθούν τα χρώματα της ομάδας του.

«Το να έχουμε αναγνωρισμένο τον πατέρα μας μέσω ενός αναμνηστικού νομίσματος είναι πραγματικά ξεχωριστό και πολύ σημαντικό για την κληρονομιά της οικογένειας Μπράμπαμ, καθώς τα επιτεύγματά του δε θα επαναληφθούν ποτέ με τη σημερινή τεχνολογία», δήλωσε ο μικρότερος γιος του Μπράμπαμ, Ντέιβιντ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τον Μάρτιο του 2016 το όνομα Μπράμπαμ είχε επανέλθει στην επικαιρότητα, αλλά με αρνητικό τρόπο. Ο λόγος ήταν ότι ο άλλος του γιος, Γκάρι, που ήταν… περαστικός από τη Formula1, αφού κατάφερε μόνο να λάβει μέρος ως δοκιμαστής και όχι να κάνει καριέρα, όταν κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για παιδεραστία λόγω του βιασμού μίας 6χρονης.

Ωστόσο, ο Σερ Τζακ Μπράμπαμ παρακολούθησε από… τον ουρανό τα… τερτίπια του Γκάρι, καθώς έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2014 σε ηλικία 88 ετών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.