Όμικρον: Πόσο προστατεύει η τρίτη δόση τους 50αρηδες από τον θάνατο

Υψηλά αποδεικνύονται τα ποσοστά θωράκισης απέναντι στη μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον, που μαστίζει τον πλανήτη, ύστερα από τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το βρετανικό υπουργείο Υγείας, οι ενισχυτικές δόσεις προστατεύουν κατά 95% τους 50 και άνω από τον κίνδυνο θανάτου μετά τη μόλυνση από την Όμικρον.

Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η προστασία έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση φτάνει στο 60%.

Η προστασία απέναντι στη νοσηλεία από Omicron φτάνει στο 90% μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης Pfizer, ενώ ο βαθμός θωράκισης πέφτει στο 75%, 10-14 εβδομάδες μετά τη δόση.

Στην περίπτωση της Moderna, η αποτελεσματικότητα απέναντι στη νοσηλεία φτάνει στο 90-95% εννέα εβδομάδες μετά την ενισχυτική δόση.

«Οι αποδείξεις είναι ξεκάθαρες. Το εμβόλιο μάς προστατεύει όλους από τις συνέπειες του κορωνοϊού, ενώ η ενισχυτική δόση προσφέρει ισχυρά αντισώματα ώστε να προστατευτούμε από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο», δήλωσε η δρ. Μαίρη Ράμσει επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού.

Η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια ήταν ανάλογη και στην περίπτωση της υποπαραλλαγής της Omicron, τόνισε η επιστήμονας.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.