Κόκκινες κρεατοελιές: Δείτε τι μπορεί να σημαίνουν για την υγεία σας

Σύμφωνα με τη Ρωσίδα δερματολόγο Olesia Markélova, οι κόκκινες κρεατοελιές στο σώμα μπορεί να αποτελούν ένδειξη ηπατικών προβλημάτων.

Το σημαντικό ωστόσο είναι να μπορείτε να διακρίνετε τις κρεατοελιές από άλλα ερυθρά σημάδια στο δέρμα που μπορεί να οφείλονται σε αλλεργία ή προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία.

Μία κόκκινη κρεατοελιά είναι ένα υπερανεπτυγμένο αγγείωμα στο δέρμα.

«Η πρώτη αιτία που πρέπει να αναζητήσουμε είναι αναμφίβολα μια ηπατική διαταραχή… Εάν αρχίσετε να υποφέρετε και μπορεί να υποφέρετε από διάφορες αιτίες, η πιο συνηθισμένη είναι η στασιμότητα της χολής», εξηγεί η Markélova.

Η γιατρός επεσήμανε πάντως ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί επίσης από την τοξικότητα που προκαλούν τα βαρέα μέταλλα ή οι ιογενείς λοιμώξεις. Φάρμακα επίσης, όπως αντικαταθλιπτικά ή ορμόνες επιβαρύνουν επίσης το ήπαρ.

«Εάν ένας εξωτερικός παράγοντας προστεθεί σε αυτό, το ήπαρ δεν λειτουργεί σωστά και, κατά συνέπεια, αυτό εκδηλώνεται σε κάποια σημεία του σώματος. Οι κρεατοελιές αυτές δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία, ωστόσο μπορεί να ενοχλούν κάποιους αισθητικά», συνοψίζει ο δερματολόγος.

Η Markélova συμβουλεύει, τέλος, όποιος έχει κόκκινες κρεατοελιές να τις αφαιρέσει με λέιζερ, αφού πρώτα συμβουλευτεί έναν αρμόδιο γιατρό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.