ΜΑΡΤΙΟΣ 2019:Ερντογάν: Αν κάνουμε την Αγία Σοφία τζαμί, θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα-Τι άλλαξε από τότε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχες Μαρτίου του 2019.Τι έλεγε ο Ερντογαν τότε για την Αγία Σοφία.
Τι άλλαξε; Η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Με τον Τσίπρα απέναντι δεν τολμούσε να κινηθεί, πολύ περισσότερο και όσο ήταν και ο Καμμενος στο υπουργείο Άμυνας. Τωρα με τον Μητσοτακη έχει ξεσαλώσει.
Και δεν είναι μόνο η Αγία Σοφία. Ας μην ξεχνάμε τι είχε γίνει και πριν λίγους μήνες με τους μετανάστες στα Ελληνοτουρκικα σύνορα στον Έβρο.

Ποια ήταν η άλλη μεγάλη αλλαγή που έκανε τον Ερντογάν να αποθρασυνθεί; Μα φυσικά η λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου με ευθύνη του Μητσοτάκη που έστειλε ένα μήνυμα ανεκτικότητας και χαλαρότητας στην Τουρκια.
Τελικά βρήκε και τα κάνει.

Πάμε να θυμηθούμε τι έλεγε ο Ερντογάν και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα!!!

Nα κλείσει οριστικά τη συζήτηση για την Αγία Σοφία και τη μετατροπή της σε τζαμί επιχείρησε για άλλη μία φορά απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο ισλαμιστικό κανάλι Ulke TV

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε όλους αυτούς που τις τελευταίες ημέρες ασκούν πίεση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, ειδικά μετά την επίθεση στη Ν. Ζηλανδία εναντίον μουσουλμάνων, είπε ότι «δεν πρέπει να μπαίνουμε σε τέτοια παιχνίδια, γιατί το κόστος για την Τουρκία θα είναι τεράστιο».

«Δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, αλλά τί κόστος θα έχει αυτό; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά, αλλά αυτό θα έχει κόστος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, να γίνει τζαμί (η Αγία Σοφία), σκέφτονται τί θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά;», ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι η αλλαγή καθεστώτος της Αγίας Σοφίας θα επιφέρει έντονες αντιδράσεις, ακόμη και εκδικητικές ενέργειες εναντίον τζαμιών σε όλον τον κόσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.