Ποιός είναι λοιπόν ο Πατριώτης;;;

Λουκάς Καβακόπουλος

Επειδή οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν λάθος: Για να είναι κάποιος “Πατριώτης” πρέπει:

– Να γνωρίζει, να τιμά, να σέβεται και να προστατεύει τον Πολιτισμό της Πατρίδας. (Αν δεν τον γνωρίζει, γιατί δεν τον γνωρίζει; Αδιαφορεί; Τι πατριώτης είναι λοιπόν;)

Ο Πολιτισμός συμπεριλαμβάνει και απαιτεί να είμαστε εκπαιδευμένοι, να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία άμυνας και τακτικής, να αντιλαμβανόμαστε τα βασικά σημεία και ζητούμενα των διεθνών γεγονότων, και να μη αγόμαστε και φερόμαστε από ψέματα, άρα να ερευνούμε και να επαληθεύουμε προσεκτικά τις πληροφορίες που μας μεταφέρουν οι άλλοι, πριν τις πιστέψουμε!
(Το ξέρω ότι ζητώ δύσκολα, αλλά είναι απαραίτητα στοιχεία του πολιτισμού αυτά.).

– Να εργάζεται για το καλό των συμπατριωτών και των συνανθρώπων του και να τους προστατεύει. (Πού είναι η ευθύνη του, αν με τις επιλογές του καταστρέφει τις ζωές των συμπολιτών του;)

-Το βασικότερο: Να προστατεύει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί χωρίς Δημοκρατία, δεν ξέρουμε τι πιστεύουν οι συμπατριώτες μας και ποια είναι η θέλησή τους.

– Σε συνεργασία με τους συμπολίτες του και με προσωπική πειθαρχία να προστατεύει τους Νόμους, το Σύνταγμα και τα διεθνή συμφέροντα της πατρίδας.

– Όταν η Πατρίδα είναι σε κίνδυνο, με μέθοδο και προσοχή και πάνω από όλα σε συνεργασία με τους συμπατριώτες του, να βγάζει την Πατρίδα από τον κίνδυνο.

(Γιατί αν ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει, το πιο πιθανό είναι η πατρίδα να μπει σε μεγαλύτερο ακόμη κίνδυνο, καθώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ούτε από στρατηγική, ούτε από ισορροπίες, ούτε από στρατηγικό και τακτικό σχεδιασμό).

Για να είναι κάποιος πατριώτης, πρέπει πρώτα από όλα να τηρεί τα παραπάνω. Οτιδήποτε άλλο, συγνώμη, μπορείτε να το χαρακτηρίσετε με διάφορα άλλα ονόματα, όχι όμως ως “πατριώτη”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.