Ρωσία: Θα επανέλθει η ονομασία Στάλινγκραντ στην πόλη Βόλγκογκραντ

Η επαναφορά της ονομασίας Στάλινγκραντ στην πόλη Βόλγκογκραντ είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης.

Οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να σκεφθούν και να αποφασίσουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης τη σημασία της αποπολιτικοποίησης του θέματος του ρόλου του Ιωσήφ Στάλιν στη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Σημείωσε ότι η προσωπική συμβολή του Στάλιν δεν πρέπει να ξεχαστεί, παρά τις καταστολές που έλαβαν χώρα.

«Υπήρχαν πολλά προβλήματα που σχετίζονταν με την καταστολή—όλα αυτά είναι κατανοητά. Αυτό δεν μπορεί να ευνουχιστεί και η χώρα δεν πρέπει να το ξεχάσει. Αλλά είναι επίσης άδικο να ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξε αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη νίκη του σοβιετικού λαού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», είπε.

Το ζήτημα της επαναφοράς του ονόματος αναφέρεται στον Μάιο, όταν το λαϊκό κίνημα «Βετεράνοι της Ρωσίας» απέστειλε εκκλήσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν και στην πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο ζητώντας τη μετονομασία του Βόλγκογκραντ σε Στάλινγκραντ.

Ο Πούτιν είχε εκφράσει την προθυμία του να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής του ονόματος Στάλινγκραντ στην πόλη Βόλγκογκραντ. Πριν από αυτό, υπέγραψε  διάταγμα  για τη μετονομασία του αεροδρομίου του Βόλγκογκραντ σε Στάλινγκραντ.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.