Νέο ρήγμα στις σχέσεις Τραμπ-ΕΕ: Ανακοίνωσε δασμούς 30% από 1η Αυγούστου – Τι αναφέρει στην επιστολή του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε νέους δασμούς 30% για τις εισαγωγές αγαθών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μεξικό, με ισχύ από την 1η Αυγούστου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Όλα τα αγαθά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπόκεινται σε δασμό 30% από την 1η Αυγούστου 2025», ανέφερε ο Πρόεδρος ων ΗΠΑ σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην προσωπική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.

«Το ίδιο ισχύει και για όλα τα αγαθά που εισάγονται από το Μεξικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες ετησίως λόγω των απάτριδων πολιτικών που εφαρμόστηκαν εις βάρος μας από τις δύο αυτές περιοχές του κόσμου», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εκφράσει την πρόθεσή της να επιδιώξει μια συνολική εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το μπλοκ των 27 κρατών-μελών.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει νέους δασμούς και για άλλα κράτη, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, ο Καναδάς και η Βραζιλία, καθώς και δασμό 50% στο χαλκό.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.