Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικών βάσεων το Κατάρ.
Σε βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα social media, φαίνονται δεκάδες αντιαεροπορικά πυρά να σχίζουν τον νυχτερινό ουρανό της Ντόχα, καθώς οι αντιαεροπρικές συστοιχίες βάλλουν κατά των ιρανικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν εναντίον της Αμερικανικής βάσης Αλ Ουντεΐντ, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
Δείτε τα βίντεο:
Το αμερικανικό προσωπικό στις πρεσβείες στο Κατάρ και το Μπαχρέιν βρίσκεται σε κατάσταση “σκύψε και κρύψου” καθώς εκδηλώθηκε η επίθεση στο Κατάρ, αλλά και στο Ιράκ, δήλωσαν στο CNN πολλές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Ο συγκεκριμένος όρος για την κατάσταση του προσωπικού, ως μέτρο προστασίας, χρησιμοποιείται όταν υπάρχει ειδοποίηση για επικείμενο κίνδυνο, ανέφεραν οι πηγές.
Οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολλαπλούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Κατάρ και το Ιράκ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα. Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ και ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού Νταν Κέιν βρίσκονται στην αίθουσα συνεδριάσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Άμυνας παρακολουθούν πιθανές απειλές για επιθέσεις στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιηγήθηκε στη βάση τον περασμένο μήνα, ήταν ο πρώτος ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων που την επισκέφθηκε από το 2003. Η βάση στο Κατάρ είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
“Καμία επίσκεψη στον Κόλπο δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να σταματήσουμε για να χαιρετίσουμε τους ανθρώπους που κρατούν την Αμερική ασφαλή, ισχυρή και ελεύθερη”, δήλωσε ο Τραμπ στους στρατιώτες στη βάση, στις 17 Μαΐου.