Ισραήλ: Σφοδρή πυραυλική επίθεση του Ιράν έπληξε νοσοκομείο – Το «μεγαλύτερο από τα πρόσφατα χτυπήματα»

Ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το Ιράν έπληξε άμεσα το νοσοκομείο Soroka στη Μπερ Σεβά, στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η έκταση των ζημιών δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, όπως αναφέρουν οι Times of Israel. Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείο Soroka στη Μπερ Σεβά, αναφέρει ότι το νοσοκομείο υπέστη «εκτεταμένες ζημιές» σε διάφορες περιοχές του και ότι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Το Soroka είναι το πρώτο νοσοκομείο στο Ισραήλ που χτυπήθηκε άμεσα από την έναρξη του πολέμου, την Παρασκευή 13 Ιουνίου

Εκκωφαντικές, επανειλημμένες εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τραυματίες και τουλάχιστον τέσσερα σημεία πρόσκρουσης μετά την τελευταία ιρανική πυραυλική επίθεση που έπληξε περιοχές στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ.

 

Διασώστες βρίσκονται ήδη στα σημεία πρόσκρουσης και ανταποκρίνονται σε αναφορές για ιρανικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους.

Η τελευταία επίθεση χαρακτηρίζεται από τους Times of Israel ως «μεγαλύτερη από τις πρόσφατες ομοβροντίες», με πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν.

Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρο το Ισραήλ, από το βορρά έως το νότο, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, μετά την εκτόξευση των πυραύλων, ενώ οι αρχές ασφαλείας κάλεσαν τους πολίτες «να παραμείνουν σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας».

Παράλληλα, «αρκετές ισχυρές εκρήξεις» ακούστηκαν πάνω από το νότιο Ισραήλ, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Magen David Adom του Ισραήλ ανέφερε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και άλλοι 22 τραυματίστηκαν ελαφρά από το τελευταίο μπαράζ πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν.

 

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.