Γάζα: Η Χαμάς θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο σαουδαραβικό κανάλι Asharq News ότι η οργάνωση σκοπεύει να παρουσιάσει στους διαπραγματευτές μια συνολική πρόταση για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και για ανταλλαγή Παλαιστινίων κρατουμένων με την απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων ταυτόχρονα.

Η πρόταση αναμένεται να υποβληθεί μετά τη συνάντηση των διαπραγματευτών των ΗΠΑ, του Κατάρ και του Ισραήλ που πραγματοποιείται σήμερα στη Ντόχα, για την προετοιμασία νέων συνομιλιών που αφορούν κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς σημείωσε: «Φυσικά, δεν θα απορρίψουμε άλλες προτάσεις που μπορεί να παρουσιάσουν οι μεσολαβητές, αλλά το κριτήριο αποδοχής για εμάς αρχίζει με την διακοπή του πολέμου».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξετάζουν διάφορες επιλογές για μια συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης που παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας την προηγούμενη εβδομάδα, για κατάπαυση του πυρός διάρκειας δύο εβδομάδων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση πέντε ομήρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαμάς φαίνεται να προτιμά τον άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης.

Η Αίγυπτος πρότεινε σήμερα μια διήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι θα ανταλλαχθούν με ορισμένους Παλαιστίνιους κρατουμένους, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

«Το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο γενοκτονίας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος περιλαμβάνει δολοφονίες, καταστροφή, εκδίωξη και πείνα ανθρώπων, σπιτιών, καταφυγίων, νοσοκομείων και άλλων. Χωρίς να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, δεν θα υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς στο Asharq News.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.