Πανικός σε ζωολογικό κήπο: Καρέ καρέ οι προσπάθειες μιας γυναίκας να σωθεί από πολικές αρκούδες – Βούτηξε για να παίξει μαζί τους

Ένας χώρος που, υποτίθεται, μπορεί να προσφέρει χαρά και ενθουσιασμό, μετατράπηκε σε σημείο τρόμου, όταν οι επισκέπτες ενός ζωολογικού κήπου στο Βερολίνο έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού.

Οι πρώτες κραυγές αγωνίες αντήχησαν όταν ακούστηκε ένας παφλασμός. Μια γυναίκα, 32 ετών, μόλις είχε πέσει στον χώρο όπου βρίσκονται πολικές αρκούδες. Σύμφωνα με τις αναφορές, βούτηξε στη λίμνη προκειμένου να παίξει μαζί τους, την ώρα του ταΐσματος…

Το περιστατικό έλαβε χώρα την άνοιξη του 2009.

Η γυναίκα αψήφησε κάθε μέτρο ασφαλείας και σκαρφάλωσε τον τριών μέτρων τοίχο της περίφραξης, βουτώντας στο παγωμένο νερό. Η ενέργειά προκάλεσε σοκ στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι την είδαν να κολυμπά προς τις αρκούδες, που βρίσκονταν πάνω σε έναν βραχώδη σχηματισμό στο κέντρο του σημείου. Όλοι πίστεψαν ότι θα γίνονταν μάρτυρες μιας θανάσιμης επίθεσης.

Η περιέργεια και η επιθετικότητα μιας από τις πολικές αρκούδες στράφηκαν προς την γυναίκα. Ενώ οι άλλες αρκούδες δεν έδωσαν αρχικά σημασία, μία την πλησίασε, επιτέθηκε και τη δάγκωσε στον αυχένα. Οι φωτογραφίες της στιγμής αποτύπωσαν τον πόνο στο πρόσωπο της γυναίκας.

Η γυναίκα, σε κατάσταση πανικού, προσπάθησε επανειλημμένα να σκαρφαλώσει τον τοίχο που χώριζε τις αρκούδες από το κοινό, καθώς οι φύλακες την βοηθούσαν πετώντας σωσίβια και ρίχνοντας κρέας στις αρκούδες για να τις αποσπάσουν.

Οι δραματικές στιγμές καταγράφηκαν σε βίντεο, με την 32χρονη να γλιστρά συνεχώς πίσω στο νερό και μια από τις αρκούδες να προσπαθεί να την τραβήξει.


Τελικά, με τη χρήση σωσιβίου και τις απεγνωσμένες προσπάθειες των φυλάκων, η γυναίκα διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, φέροντας τραύματα στα χέρια, την πλάτη, τα ισχία και τα πόδια της, αναφέρει η Daily Mail.

Ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, Χάινερ Κλος, δήλωσε τότε στα γερμανικά μέσα ότι το συμβάν θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα πιο τραγική τροπή: «Το σύστημα συναγερμού λειτούργησε. Διαφορετικά, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί άσχημα για την αρκούδα».

Οι πολικές αρκούδες δεν τιμωρήθηκαν για την επίθεση, και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε: «Η γυναίκα πήδηξε μέσα απερίσκεπτα και θα έπρεπε λογικά να περιμένει ότι οι ενήλικες πολικές αρκούδες κάνουν τέτοια πράγματα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.