Άφωνοι οι επιστήμονες: Ανακάλυψαν στη μέση του πουθενά έναν αηδιαστικό πορτοκαλί «σάκο» με «εξωγήινα αυγά» που κλωνοποιούνται

Μία περίεργη πορτοκαλί μάζα που μοιάζει με αυγό δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε σε ένα ποτάμι στην Ολλανδία.

Το σκηνικό μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι δεν πρόκειται για εξωγήινους ή κάποιο μυστηριώδες πλάσμα, ωστόσο διαπίστωσαν για άλλη μια φορά ότι η φύση είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Τα ερμαφρόδιτα πλάσματα

Πρόκειται για μία αποικία από μικροσκοπικά ερμαφρόδιτα πλάσματα, που ονομάζονται Βρυόζωα (Bryozoans), τα οποία συνενώνονται και σχηματίζουν μια μάζα που λέγεται ότι μοιάζει με ένα παράξενο αντικείμενo που λάμπει, όπως ένα αυγό δεινοσαύρου.

Οι επιστήμονες έχουν μπερδευτεί πάντως, καθώς δεν καταλαβαίνουν πώς αυτά τα πλάσματα κατέληξαν σε ένα κανάλι στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Το φαινόμενο αυτό συνήθως δεν καταγράφεται στην Ολλανδία, δήλωσε στα τοπικά μέσα η οικολόγος Anne Nijs.

Τι είναι τα βρυόζωα

«Η μεγάλη αποικία σχηματίζεται από πολλά ζώα μαζί. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο σχηματίζουν μια αποικία και οι διαφορετικές αποικίες μπορούν στη συνέχεια να κολλήσουν ξανά μεταξύ τους. Δημιουργείται κάτι σαν σάκος που μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα σε διάμετρο. Αυτός ο σάκος στη συνέχεια προσκολλάται σε κάτι» λέει η Nijs.

Οι εθελοντές ανακάλυψαν την αηδιαστική, ακανόνιστη μάζα σε μία νησίδα στο κανάλι.

Ανακάλυψαν στη μέση του πουθενά έναν αηδιαστικό πορτοκαλί «σάκο» με περίεργα πλάσματα που κλωνοποιούνται και εξαπλώνονται γρήγορα
Photo: Lies König / stadecoloog.utrecht

«Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται εδώ. Επομένως, είναι μια πολύ ξεχωριστή ιστορία» είπε η Nijs.

Η ειδικός πρόσθεσε ότι αυτά τα πλάσματα, αν και φαίνονται τρομακτικά, είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Αυτοί οι μικροσκοπικοί, παράξενοι οργανισμοί, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία στο μακρινό 1883.

Οι θεωρίες συνωμοσίες για τα «εξωγήινα αυγά»

Την περασμένη άνοιξη, μια αποικία από αυτούς τους οργανισμούς βρέθηκε στην Οκλαχόμα, γεγονός που οδήγησε σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, όπως για παράδειγμα ότι πρόκειται για “εξωγήινα αυγά”, όπως ανέφερε η εφημερίδα The Sun.

«Από το 1990 το είδος έχει εμφανιστεί σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και εξαπλώνεται ραγδαία», εξήγησε η Nijs.
Τα βρυόζωα είναι πλάσματα που διαθέτουν τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά γεννητικά όργανα, γεγονός που τους επιτρέπει να αναπαράγονται μόνα τους.

Υπάρχουν περίπου 6.000 καταγεγραμμένα είδη αυτών των παράξενων όντων – ιδανικά όμως δεν θα θέλατε να τα δείτε να περιφέρονται στο επόμενο μέρος όπου θα πάτε για κολύμπι…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.