Ορμπαν για την Ουκρανια: Βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πολεμώντας έναν πόλεμο που έχει ήδη χαθεί

Οι δυτικές χώρες χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά παραμένουν απρόθυμες να τον τερματίσουν ή να αναγνωρίσουν την αποτυχία τους, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

«Βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πολεμώντας έναν πόλεμο που έχει ήδη χαθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουγγαρία δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε αυτές τις ενέργειες παρά τις πιέσεις που της ασκούνται. «Η κατάσταση είναι ότι οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να σταματήσουν τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και έτσι είναι ένα εύλογο ερώτημα αν [η Ουγγαρία] έχει περιθώρια ελιγμών», δήλωσε ο Όρμπαν.

Δήλωσε ότι η στάση αρχών της Ουγγαρίας της επέτρεψε να διατηρήσει «περιθώρια ελιγμών» στον οικονομικό τομέα, ο οποίος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Η αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου είναι κακή ιδέα, ωστόσο πολλοί αντιδρούν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας με αυτόν τον τρόπο και τον έχουν ουσιαστικά κηρύξει στον οικονομικό τομέα», πρόσθεσε. «Καταφέραμε να μείνουμε έξω από τον πόλεμο και νομίζω ότι μπορούμε να αποφύγουμε κακές οικονομικές πολιτικές που βασίζονται σε λανθασμένη στρατιωτική λογική», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Υπενθύμισε ότι η Ουγγαρία συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς έχει εξασφαλίσει εξαίρεση από ορισμένες κυρώσεις της ΕΕ.

Ο Όρμπαν εξέφρασε την ελπίδα ότι αν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, «το κόμμα του πολέμου στην Αμερική θα αντικατασταθεί από το κόμμα της ειρήνης», ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης. «Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ θα επιστρέψει και τότε θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε με ανακούφιση, καθώς δεν θα είμαστε πλέον μόνοι- τουλάχιστον θα είμαστε δύο», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.