Αισχρή η ΥΠΕΞ της Λετονίας: Καλεί Τούρκους τουρίστες διότι οι Λετονές είναι πανύψηλες!

Ελάτε στην χώρα μας για τουρισμό, έχουμε τις πιο ψηλές γυναίκες, λέει η Λετονή ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν τόνισε ότι στοχεύουν στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Λετονίας και ισχυρότερη συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα της Φετουλαχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης (FETÖ).

Ο Φιντάν μίλησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με την Υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Μπάιμπα Μπράζε στην πρωτεύουσα Άνκαρα.

Ο Φιντάν σημείωσε ότι μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις με τη Λετονία σε πολλούς τομείς, ιδίως στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τις συμβάσεις και τις μεταφορές.

Αφού επισήμανε ότι οι τουρκικές εταιρείες είναι πρόθυμες να επενδύσουν περισσότερα στη Λετονία και ότι θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τις εταιρείες σε αυτό το θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποια προβλήματα κατά καιρούς σε αυτό το σημείο και ότι εξέφρασε αυτό το θέμα Μπράζε.

Δηλώνοντας ότι συζήτησαν επίσης το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο Φιντάν εξέφρασε την προσδοκία του για ισχυρότερη συνεργασία και συγκεκριμένα βήματα, ειδικά στον αγώνα κατά της FETÖ.

Ο Φιντάν εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ευχαρίστησε στην υποστήριξη της Λετονίας.

Ο Φιντάν σημείωσε ότι συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στο πλαίσιο του Πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και υπογράμμισε την υποστήριξη της Τουρκίας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας.

Τονίζοντας ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να τερματιστεί η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα το συντομότερο δυνατό, ο Φιντάν είπε: «Θέλουμε να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο. Το Ισραήλ δεν μπορεί να πετύχει ειρήνη και ασφάλεια σκοτώνοντας αμάχους. Εάν θέλουμε να έρθει η ειρήνη και η ασφάλεια στο Ισραήλ και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, εμείς, ως διεθνής κοινότητα, πρέπει να υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους να ιδρύσουν το δικό τους κράτος στη χώρα τους».

Με πληροφορίες απο το trt.net.tr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.