ΟΗΕ: Ισραηλινή όμηρος της Χαμάς περιγράφει τα βασανιστήρια που έζησε στα χέρια μελών της – «Με βίασαν, με κρέμασαν ανάποδα» – ΒΙΝΤΕΟ

Την φρικτή εμπειρία που έζησε στα χέρια μελών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς περιέγραψε μια Ισραηλινή γυναίκα στον ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, η Αμίτ Σουσάνα που είχε πιαστεί όμηρος από την Χαμάς μίλησε την Τετάρτη (23/10) από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια που υπέστη όταν πιάστηκε όμηρος μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

«Ο κόσμος παρακολουθεί και περιμένει… Εξασφαλίστε την ελευθερία των ομήρων και βεβαιωθείτε ότι κανένας άλλος δεν θα υποστεί αυτή τη μοίρα. Είναι συλλογικό μας καθήκον να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε μεταξύ άλλων η Σουσάνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Mεταξύ άλλων, η Ισραηλινή περιγράφει πως κρεμάστηκε ανάποδα, ξυλοκοπήθηκε και ταπεινώθηκε, λέγοντας στο συμβούλιο του ΟΗΕ ότι «κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου».

Η Ισραηλινή όμηρος, η οποία βιάστηκε και βασανίστηκε από τους απαγωγείς της, παρουσιάστηκε ενώπιον του ΟΗΕ για να διηγηθεί τη φρικτή δοκιμασία της και να ζητήσει την απελευθέρωση όσων εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Δείτε σχετική ανάρτηση

Η Σουσάνα, δικηγόρος στο επάγγελμα, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια στο σπίτι της στο Kibbutz Kfar Aza το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν και την απήγαγαν.

«Ήμουν μόνη σε ένα δωμάτιο, δεμένη στο κρεβάτι με μια αλυσίδα από τον αστράγαλο. Έπρεπε να ζητήσω άδεια για να πάω στην τουαλέτα. Ο άνδρας που με φύλαγε δεν δίστασε να με βιάσει», κατήγγειλε μεταξύ άλλων η Ισραηλινή γυναίκα.

Η μαρτυρία της Sousanna συνεχίστηκε: «Λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκα σε μια νέα τοποθεσία, όπου με παρακολουθούσαν άλλοι τρομοκράτες της Χαμάς. Σε αυτό το νέο μέρος με βασάνισαν και με εξευτέλισαν. Κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.