Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Ήταν… «θρύλος» στη Σουηδία και φουλάρει για την πρόκριση

Με γκολ του Ελ Κααμπί στο 30ο λεπτό, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 επί της Μάλμε στη Σουηδία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Η ελληνική ομάδα έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις προθέσεις του. Μόλις στο 3ο λεπτό, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ απείλησε με κεφαλιά του Κοστίνια, που πέρασε λίγο έξω από το τέρμα.

Στο 10′, οι Πειραιώτες πλησίασαν στο γκολ, με το δυνατό σουτ του Μαρτίνς να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντάλιν. Στο 16ο λεπτό, ο Τσικίνιο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του σταμάτησε ο Ντάλιν, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά στο 31′, όταν ο Μαρτίνς πραγματοποίησε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πέρασε δύο αμυντικούς και έδωσε ασίστ στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε άμεσα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια υποψία ευκαιρίας στο 36′, όταν ο Άλι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Μπόλιν δεν προβλημάτισε τον Τζολάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια κόπωσης, δίνοντας στη Μάλμε την ευκαιρία να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 51′, ο Μπούτχαϊμ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τζολάκη.

Η καλύτερη ευκαιρία για τους “ερυθρόλευκους” στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 68′, όταν ο Ελ Κααμπί έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Ντάλιν απέκρουσε εξαιρετικά. Στο 74′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με γυριστό σουτ του Κρίστιανσεν, το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Στο 83′, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη, όταν ο Ελ Κααμπί κέρδισε πέναλτι, αλλά το σουτ του από την άσπρη βούλα ήταν άστοχο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Έσε επιχείρησε να σκοράρει, αλλά ο Ντάλιν απέκρουσε εντυπωσιακά. Παρά την πίεση των Σουηδών στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός κράτησε το πολύτιμο 1-0 και έφυγε με τους τρεις βαθμούς.

Γκολ: 31′ Ελ Κααμπί
Κίτρινες Κάρτες: 46′ Λουκίλι, 83′ Πένια, 90′ Τζολάκης / 44′ Κάρμο, 69′ Ελ Κααμπί
Κόκκινη Κάρτα: –
Δοκάρι: 10′ Μαρτίνς
ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρομ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέγιο, Γιόνσεν (70′ Ρόσενγκρεν), Πένια, Άλι (70′ Μπέργκ), Λουκίλι (60′ Κρίστιανσεν), Μπόλιν, Μπούτχαϊμ (81′ Ρικς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11′ Πιρόλα (72′ Γκαρσία)), Έσε, Μουζακίτης (72′ Κωστούλας), Τσικίνιο, Μαρτίνς (85′ Στάμενιτς), Ροντινέι, Ελ Κααμπί (85′ Μασούρας)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.