Εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ουκρανία δίνουν οι ΗΠΑ

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Πολιτική Ασφάλεια, τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ούζρα Ζέγια κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο ανακοίνωσε τη χορήγηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων ως επιχορήγηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ουκρανία, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, η Ζέγια επισκέφτηκε το Κίεβο στις 18 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανακοίνωσε «τρεις νέες πρωτοβουλίες».

Δήλωσε ότι το Γραφείο Διεθνούς Διακίνησης Ναρκωτικών και Επιβολής του Νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για Αναφορές Πολέμου και Ειρήνης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, «χορηγούν 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της διαφάνειας και της κυβερνητικής λογοδοσίας υποστηρίζοντας οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και την υπεράσπιση ομάδων δημοσιογραφικής έρευνας με μεγάλη συμβολή στην καταπολέμηση της διαφθοράς».

«Η χρηματοδότηση αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και των ανεξάρτητων θεσμών της Ουκρανίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς», διαβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ζέγια ανακοίνωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρέχει επίσης 2 εκατομμύρια δολάρια στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την υποστήριξη των Ουκρανών, καθώς και 2 εκατομμύρια δολάρια στο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τη Βελτίωση της Κατάστασης των Γυναικών στην Ουκρανία.

Η Διεθνής Διαφάνεια κατέταξε την Ουκρανία στην 104η θέση από 180 χώρες στον πιο πρόσφατο δείκτη της.

Radio Free Europe

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.