Απίστευτα παιχνίδια στις εκλογές των ΗΠΑ – «Καίγονται» 1 δισ. δολάρια που δόθηκαν στην Harris για να… χάσει από τον Trump

Η Harris έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο «πολεμικό σεντούκι» για την προεκλογική της εκστρατεία, καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν δωρεές 971 εκατ. δολαρίων από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Απίστευτα παιχνίδια παίζονται με τις εκλογές των ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να βρίσκονται σε πανικό για την υστέρηση της Kamala Harris έναντι του Donald Trump, παρά το γεγονός ότι έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 1 δισ. δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες.
Η Harris έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο «πολεμικό σεντούκι» για την προεκλογική της εκστρατεία, καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν δωρεές 971 εκατ. δολαρίων από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, περισσότερα από τα συνολικά 894 εκατ. δολάρια της εκστρατείας Trump από τις αρχές Ιανουαρίου 2023.
Συνολικά, η Harris έχει λάβει συνεισφορές από 4,9 εκατ. δωρητές από τότε που μπήκε στην προεδρική κούρσα στις 21 Ιουλίου, περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες από το 1,37 εκατ. του Ρεπουμπλικανό αντιπάλου της την ίδια περίοδο.
Οι ειδήσεις για την άντληση χρημάτων της υποψήφιας των Δημοκρατικών έρχονται καθώς αυτή και ο Trump μπαίνουν στην τελική ευθεία μιας ολοένα και πιο οριακής προεκλογικής περιόδου.
Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, και οι δύο διασχίζουν τη χώρα και προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους σε κρίσιμες πολιτείες με ακριβές διαφημίσεις.

1_867.JPG

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έθεσαν τους δύο υποψηφίους σώμα με σώμα σε εθνικό επίπεδο και στις επτά πολιτείες πεδίου μάχης, σύμφωνα με την παρακολούθηση δημοσκοπήσεων των Financial Times.
Η κούρσα των χρημάτων Harris-Trump είναι πολύ πιο κοντά όταν περιλαμβάνονται δεδομένα από τις λεγόμενες επιτροπές σούπερ πολιτικής δράσης.
Σε αντίθεση με τους πολιτικούς υποψηφίους, τα super Pacs μπορούν να συγκεντρώσουν απεριόριστα ποσά από ιδιώτες.
Από τον Ιανουάριο του 2023 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2024, ο Πρόεδρος Joe Biden και η Harris ξεπέρασαν τον Trump με 1,58 δισ. δολάρια έναντι 894 εκατ. δολάρια, ένα περιθώριο δηλαδή 686 εκατ. δολαρίων.
Συμπεριλαμβανομένων των super Pacs, οι ομάδες που υποστηρίζουν τον Biden και την Harris έχουν ξεπεράσει τις ομάδες υπέρ του Trump κατά περίπου 370 εκατ. δολάρια, ή 1,89 δισ. δολάρια έναντι 1,52 δισ. δολαρίων.
Οι Super Pacs έχουν συγκεντρώσει σχεδόν τα μισά από τα συνολικά χρήματα του Trump.
Τέσσερις δισεκατομμυριούχοι δωρητές μαζί — ο Timothy Mellon, η Miriam Adelson, ο Elon Musk και ο Richard Uihlein — έδωσαν 395 εκατ. δολάρια σε τέσσερα super Pacs υπέρ του Trump.
Η Harris έχει επίσης εξασφαλίσει υποστήριξη από ορισμένους δισεκατομμυριούχους.
Το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, ο υπέρ της Harris, super Pac Future Forward έλαβε 5 εκατ. δολάρια από τον κυβερνήτη του Ιλινόις, JB Pritzker και άλλα 10 εκατ. δολάρια από τον συνιδρυτή του Facebook, Dustin Moskovitz, ο οποίος είχε προηγουμένως δωρίσει 3 εκατ. δολάρια.
2_644.JPG
Για λίγα δολάρια

Αλλά οι Δημοκρατικοί έχουν επίσης συγκεντρώσει χρήματα από δωρητές λίγων δολαρίων και εξαρτώνται λιγότερο από την εκστρατεία του Trump στην υποστήριξη δισεκατομμυριούχων.
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Harris και ο Biden είχαν συγκεντρώσει 5,7 εκατ. δωρητές, περισσότερους από τον συνολικό αριθμό για τον Biden στον κύκλο του 2020.
Η εκστρατεία Harris έλαβε περισσότερες από 600.000 συνεισφορές από δωρητές σε κάθε μία από τις πρώτες δύο ημέρες μετά την παραίτηση του Biden, περισσότερες από οποιαδήποτε ημέρα της εκστρατείας του Biden το 2020.
Οι τρεις καλύτερες ημέρες συγκέντρωσης κεφαλαίων από τη βάση της εκστρατείας της Harris έχουν επίσης ξεπεράσει την καλύτερη μέρα του Trump.
Για τον Trump, αυτή ήταν η 30η Μαΐου, όταν περισσότερα από 400.000 άτομα συνεισέφεραν σε ομάδες που τον υποστήριξαν, αφού ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον καταδίκασε για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη δίκη της Stormy Daniels για το «hush money».
Οι ομάδες Harris έλαβαν περισσότερες από 500.000 συνεισφορές όταν ο Biden αποχώρησε και ενέκρινε την ίδια στις 21 Ιουλίου, όταν ανακοίνωσε τον Tim Walz ως υποψήφιό της στις 6 Αυγούστου και όταν η Harris και ο Trump έκαναν το μοναδικό τους debate στις 10 Σεπτεμβρίου.
3_377.JPG
www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.