Ισραήλ: Βίντεο ντοκουμέντο από το drone που έβαλε στο στόχαστρο κατοικία του Νετανιάχου

Στο στόχαστρο drone της Χεζμπολάχ βρέθηκε η ιδιωτική κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Καισάρεια.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ένα από τα τρία drone-καμικάζι και σε κοντινή απόσταση πετάει ένα επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι.

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Άλλα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο σήμερα το πρωί καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικές άμυνες, ενεργοποιώντας σειρήνες στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Οι πρώτες δηλώσεις Νετανιάχου: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

Με δύο βίντεο που αναρτήθηκαν στα εβραϊκά και αγγλικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε την πρώτη του απάντηση μετά την πρωινή επίθεση με drone στην ιδιωτική του κατοικία στην Καισάρεια.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει» τονίζει και  σημειώνει πως το Ισραήλ «θα κερδίσει τον πόλεμος».

Το βίντεο είναι γυρισμένο ενώ περπατούσε σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι πόλο. Ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον serial killer Γιαχία Σινουάρ, όπως είπα, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Στην αγγλική εκδοχή, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

«Τον καθαρίσαμε», λέει ο πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.