Συμβουλευτικές εταιρίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην …αρπαχτή του αιώνα

Οι μοιρασιές, οι αναθέσεις, το χρήμα της Κομισιόν και η Ευρωπαία Εισαγγελέας που ξηλώνει το κουβάρι της διαφθοράς!

Τεράστιο σκάνδαλο στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής όπου πασίγνωστη συμβουλευτική και λογιστική εταιρία του Big4 , άρπαξε και ενθυλάκωσε 40 εκατ. ευρώ χωρίς να παραδώσει το έργο, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει έρευνα η Ευρωπαία εισαγγελέας, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά την φάμπρικα της αρπαχτής που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια όπου μέσα από μοιρασιές και απευθείας αναθέσεις ένα καρτέλ που αποτελείται από εταιρίες συμβουλευτικές – λογιστικές (του Big 4 και όχι μόνο), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κάνει πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ, με τις πλάτες πιθανότατα πολιτικών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα!

Η υπόθεση των 40 εκατ. ευρώ της εταιρίας του Big 4, αλλά και ο νέος πρόσθετος φωτογραφικός διαγωνισμός άλλων 10 εκατ. ευρώ για την ίδια ακριβώς δουλειά που προωθεί ο Υπ. Μετανάστευσης Ν. Παναγιωτόπουλος, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε μια ιστορία διαφθοράς και διαπλοκής όπου ένα σύστημα εταιριών εισπράτουν μέσα από φωτογραφικούς διαγωνισμούς τεράστια ποσά, παραδίδοντας ή τίποτα όπως στην προκειμένη περίπτωση ή «σκουπίδια», δηλαδή άχρηστους τόμους χάρτου, στην ουσία φωτοτυπίες από αρλούμπες και αμπελοφιλοσοφίες! Και βουτάνε τα λεφτά είτε χωρίς να κάνουν τη δουλειά, είτε παραδίδοντας φωτοτυπίες!

Η μεγάλη αυτή αρπαχτή των ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχει προκαλέσει την εμπλοκή των Ευρωπαϊκών Αρχών και ήδη η Λόρα Κοβέσι, η Ευρωπαία Εισαγγελέας έχει ανοίξει φάκελο για δημιουργία καρτέλ και μοιρασιές του ευρωπαϊκού χρήματος ύψους 2,5 δις. καταστρατηγώντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμου!

Ήδη η εγχώρια Επ. Ανταγωνισμού τον Μάιο έκανε ντου σε όλες τις μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που νέμονται τα σχετικά κονδύλια από τα αρμόδια υπουργεία και οργανισμούς!

Και οι πληροφορίες λένε ότι η πρόσφατη υπόθεση των 40 εκατ. πέραν του αυτοτελούς ελέγχου, θα ενωθεί στην ενιαία δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις απάτες, τις μοιρασιές και την νόθευση του ανταγωνισμού σε Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Συμβουλευτικές – λογιστικές υπηρεσίες!

*Η φράση «Big 4» αναφέρεται στις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τις PwCDeloitteEY και KPMG

Φύλλο και φτερό

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει τις εγχώριες εταιρίες πληροφορικής – και τις 3 μεγάλες των τηλεπικοινωνιών- που διεκδικούν και νέμονται τα μεγάλα έργα της ψηφιακής αναβάθμισης του Δημοσίου, τα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατόπιν εντολής της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, στα πλαίσια έρευνας για την σύσταση καρτέλ δια μέσω του οποίου μόλις 10 ελληνικές εταιρίες – και πολλοί δορυφόροι- μοιράστηκαν 2,5 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ευρωπαϊκά κονδύλια!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν έχουν αφήσει τίποτα «όρθιο» στα γραφεία των συγκεκριμένων εταιριών τηλεπικοινωνίας και πληροφορικής, «σηκώνοντας» σκληρούς δίσκους, χειρόγραφες σημειώσεις, πάσης φύσης σχετικά αρχεία, αλλά και κατάσχοντας κινητά τηλέφωνα προβεβλημένων στελεχών, προκειμένου να διασταυρωθούν μηνύματα και τυχόν προσυνεννοήσεις στα έργα, τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες αποσπούσαν μέσω προσυμφωνιών και «φωτογραφικών» – βάσει των καταγγελιών- διαγωνισμών, σε προνομιακές τιμές σε βάρος του ανταγωνισμού αλλά και των συμφερόντων του Δημοσίου και της Κομισιόν!

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει πολύ βάθος, καθώς έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι από τον μέχρι στιγμής έλεγχο έχουν προκύψει σημαντικά ευρήματα, ενώ παράλληλα «κάποιος εμμονικός που δεν κάνει πίσω με τίποτα» συνεχίζει τις καταγγελίες στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα την ώρα τούτη!

Και όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια εποχή αντίστοιχη με εκείνη των κατασκευών και των εργολάβων, προ πολλών ετών, που είχαν παραπεμφθεί ποινικά για σύσταση καρτέλ στην Δικαιοσύνη, ενώ τους είχαν επιβληθεί χρηματικές ποινές!

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι από τον έλεγχο των κλιμακίων της Επ. Ανταγωνισμού, έχουν εξαιρεθεί οι ξένες εταιρίες πληροφορικής που μετέχουν στα εγχώρια μεγάλα έργα και διεκδικούν ή έχουν επίσης αποσπάσει μερίδια της πίτας…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.