Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μία Ουκρανία υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας

Η Wall Street Journal έχει παρατηρήσει ότι η μείωση των προμηθειών όπλων από τους δυτικούς συμμάχους και η τεράστια κατωτερότητα στη δύναμη πυρός είναι μεταξύ των παραγόντων που δείχνουν ένα ζοφερό μέλλον για την Ουκρανία.

Η κατάσταση της χώρας έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη από την επανέναρξη των ρωσικών επιθέσεων στις υποδομές της Ουκρανίας, αφήνοντας αυξανόμενα τμήματα του πληθυσμού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η εφημερίδα προέβλεψε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα δύσκολος, με την ουκρανική αεράμυνα υπό κατάρρευση και τις υπόλοιπες ενεργειακές υποδομές εντελώς αφύλακτες.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι το 90% της υποδομής θερμικής ενέργειας έχει ήδη καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν έντονα για το γεγονός ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών για την ανατροπή της κατάστασης στην πρώτη γραμμή.

Δίνοντας ανάγλυφα την εικόνα, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας Rajmund Andrzejczak τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας για ένα μέλλον στο οποίο όλη η σημερινή ουκρανική επικράτεια θα τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.
Όπως σκιαγραφήθηκε από τον Andrzejczak, ο δυτικός αμυντικός σχεδιασμός αναμένεται να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των συνόρων του ΝΑΤΟ σε μια εποχή, όπου στην Ουκρανία θα βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.