Οργή Podolyak προς το ΝΑΤΟ: «Δεν σκοπεύουν να ανοίξουν ένα δεύτερο πολεμικό μέτωπο κατά της Ρωσίας»

Προηγουμένως, το Κίεβο είχε ζητήσει από τη Δύση να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από την ουκρανική επικράτεια

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Δύση αρνήθηκε να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» εναντίον της Ρωσίας.
«Είναι προφανές ότι η Ουκρανία δεν θα περιμένει από τους συμμάχους της να ανοίξουν ένα “δεύτερο μέτωπο” κατά της Ρωσίας», έγραψε σχετικά στο κανάλι του στο Telegram, υποκρύπτοντας τις προθέσεις του Κιέβου πίσω από έναν υποτιθέμενο ειρωνικό τόνο.
Ο Podolyak εξέφρασε την ελπίδα του για αυστηρότερες αντι-ρωσικές κυρώσεις.
Προηγουμένως, το Κίεβο είχε ζητήσει από τη Δύση να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από την ουκρανική επικράτεια.
Ωστόσο, μετά από συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, παραδέχθηκε ότι οι σύμμαχοι δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Zelensky ανακοίνωσε το σχέδιό του για τον τερματισμό της σύγκρουσης, το οποίο παρουσίασε στους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την αύξηση της αποστολής όπλων στο Κίεβο, επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς σε βάθος ρωσικού εδάφους, επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια τη συμμετοχή της Δύσης στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Ωστόσο, αρκετά αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, ανέφεραν ότι η αντίδραση των συμμάχων του Κιέβου σε αυτές τις προτάσεις ήταν χλιαρή.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ουκρανία δεν είναι ικανή να επιτεθεί βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη βοήθεια της Δύσης, καθώς χρειάζεται δορυφορικές πληροφορίες και αποστολές πτήσεων για να το κάνει.
Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν απλώς τη χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο, αλλά ουσιαστικά αποφασίζουν αν θα εμπλακούν άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Putin, η Μόσχα θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα προκύψουν για τη Ρωσία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.