Επίσκεψη Ερντογάν στο Βελιγράδι: Υπογράφηκαν 11 συμφωνίες

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην τελετή υποδοχής του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στη Σερβία και ότι θα συζητήσουν νέα έργα και επενδύσεις, έργα υποδομής, ενέργεια, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές συναλλαγές, έχουν μεγάλη σημασία για τη Σερβία, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους παγκόσμιους οικονομικούς καιρούς, όπως σημειώνει η σερβική Politika.

Ο Βούτσιτς είπε ότι αυτή είναι η επίσκεψη ενός από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς του σύγχρονου κόσμου, ότι είναι πάντα μεγάλη τιμή για τη Σερβία, ειδικά σε μια εποχή που η παγκόσμια σκηνή χαρακτηρίζεται από προκλήσεις, πολιτικές και οικονομικές, κάτι που τονίζει περαιτέρω τη σημασία του.

«Σε πολιτικό επίπεδο, αυτή η επίσκεψη δίνει ώθηση στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας, συμβάλλοντας έτσι στη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, μια περιοχή που συχνά σε όλη την ιστορία έχει επιβαρυνθεί από συγκρούσεις και εντάσεις, ανυπόμονη για ειρήνη και αληθινή ευημερία.

Η Τουρκία και η Σερβία έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας και συναντήσεις σαν αυτή δίνουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν αυτούς τους δεσμούς, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας και της οικονομίας», ανακοίνωσε ο Βούτσιτς στο προφίλ του στο Instagram.

Υπογράφηκαν 11 συμφωνίες

%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83565%CE%B1

Σήμερα, η Σερβία και η Τουρκία υπέγραψαν 11 διαφορετικές συμφωνίες και μνημόνια για αμοιβαία συνεργασία παρουσία του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συναντίληψης που αναφέρται στον τομέα της διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης για τη συνεργασία στους τομείς της εργασίας, της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Μεταλλείων και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Δημοκρατίας της Τουρκίας στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Τουρκίας στον τομέα του αθλητισμού.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της νεολαίας μεταξύ του Υπουργείου Νεολαίας και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Το μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και της πληροφόρησης μεταξύ του Υπουργείου Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της πόλης του Βελιγραδίου, Δημοκρατία της Σερβίας και του δήμου της πόλης Gaziantep, Δημοκρατία της Τουρκίας, υπέγραψαν οι αντίστοιχοι δήμαρχοι.

Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Κρατικών Αρχείων της Σερβίας και της Διεύθυνσης Κρατικών Αρχείων της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Επίσης υπεγράφη, το ακαδημαϊκό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Ιστορικού Ινστιτούτου Βελιγραδίου και του Ανώτατου Συμβουλίου Ατατούρκ για τον Πολιτισμό, τη Γλώσσα και την Ιστορία της Τουρκικής Ιστορικής Εταιρείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.