Κόπωση στην ΕΕ – Οι Γερμανοί σε ποσοστό 60% θέλουν ο Scholz να μιλήσει με Putin για Ουκρανία –Ζητούν τέλος του πολέμου

Το 45% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραχώρησης εδαφών από την Ουκρανία στη Ρωσία

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ζητούν ο καγκελάριος Olaf Scholz να έχει τηλεφωνική με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA.
Η έρευνα έδειξε ότι το 59% των Γερμανών είναι υπέρ της διεξαγωγής μιας τέτοιας τηλεφωνικής συνομιλίας, το 26% κατά και το 15% αναποφάσιστοι.
Το 68% των κατοίκων της ανατολικής Γερμανίας είναι υπέρ και μόλις το 19% τάσσεται κατά.
Όταν ρωτήθηκαν, εάν η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει την Κριμαία και άλλα εδάφη σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, το 39% τάχθηκε κατά, ενώ το 23% πιστεύει ότι το Κίεβο θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Κριμαία και άλλες περιοχές, ένα άλλο 22% είπε ότι η Κριμαία και μόνο θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως ρωσική .
Το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραχώρησης εδαφών από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει εντός ρωσικού εδάφους με τα όπλα που προμηθεύει η Δύση, το 42% των ερωτηθέντων είπε ότι θα το υποστήριζαν, ενώ ένα άλλο 43% αντιτίθεται.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου με 2.151 ερωτηθέντες να συμμετέχουν.
Ο Putin και ο Scholz μίλησαν για τελευταία φορά στο τηλέφωνο το 2022.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Scholz σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Putin, ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.