Λίβανος: 11 νεκροί και 48 τραυματίες από το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 48 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Βηρυτού απόψε, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το υπουργείο σημείωσε ότι πρόκειται για έναν «πρώτο απολογισμό», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που σπανίως πλήττεται αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνεται κυρίως στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Το πλήγμα στις συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι είναι το τρίτο στην πρωτεύουσα από τις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας, το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο «τουλάχιστον» ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.