Λευκός Οίκος: Άμεση και παραγωγική η συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου – Συζήτησαν τα αντίποινα στο Ιράν

Ισραήλ και Λευκός Οίκος επιβεβαίωσαν σήμερα ότι στην διάσκεψη Μπάιντεν-Νετανιάχου συζητήθηκε η επίθεση του Ισραήλ, στο Ιράν που θα γίνει σε αντίποινα του πυραυλικού πλήγματος που εξαπέλυσε η Τεχεράνη την 1η Οκτωβρίου.

Καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Γάζα, Μπάιντεν και Νετανιάχου είχαν μια «άμεση και παραγωγική» συζήτηση που περιλάμβανε τα σχετικά με την απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ.

«Οι ΗΠΑ και η ισραηλινή κυβέρνηση είχαν συζητήσεις από την περασμένη εβδομάδα μετά την επίθεση του Ιράν και έτσι οι συζητήσεις αυτές συνεχίστηκαν με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό», λέει ο Ζαν-Πιέρ, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες έχουν μιλήσει πάνω από δώδεκα φορές από τις 7 Οκτωβρίου και ότι σύντομα θα εκδοθεί πλήρης απολογισμός.

Τα είπε αυτά ενώ τα Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ήταν η πρώτη συνομιλία των δύο ηγετών από τον Αύγουστο. Το γραφείο του Νετανιάχου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η συνομιλία, στην οποία συμμετείχαν η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, είχε διάρκεια περίπου 50 λεπτά.

Η συνάντηση έγινε επειδή δεν πήγε στην Ουάσινγκτον όπως είχε προγραμματιστεί ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος δήλωσε ότι  η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν θα είναι «αιφνιδιαστική, θανάσιμη και ακριβής».

 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εφημερίδα WSJ ο νέος ηγέτης της Χαμάς  σε μήνυμά του σε ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης είπε ότι πρέπει να ξαναρχίσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είχε δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες σήμερα από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ και ότι ο στρατός του εξολόθρευσε πάνω από 500 στόχους της λιβανέζικης οργάνωσης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι κατέστρεψε την βάση εκτόξευσης ρουκετών που έπληξαν το Σαφέντ και ότι κατέρριψε ένα drone από τον Λίβανο.

 

Νωρίτερα το ισραηλινό Κανάλι 12 είχε μεταδώσει ότι μυστικές συνομιλίες με το Ιράν έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ και αραβικά κράτη προκειμένου να υπάρξει μία συνολική κατάπαυση πυρός που θα βάλει τέλος σε όλα τα πολεμικά μέτωπα ταυτόχρονα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.