Ισραηλινά ΜΜΕ: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ και αραβικών κρατών με το Ιράν για εκεχειρία σε όλα τα μέτωπα

Μυστικές συνομιλίες με το Ιράν έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ και αραβικά κράτη προκειμένου να υπάρξει μία συνολική κατάπαυση πυρός που θα βάλει τέλος σε όλα τα πολεμικά μέτωπα ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Οι δημοσιογράφοι του δικτύου ανέφεραν ότι το Ισραήλ δεν έχει πάρει θέση και δεν εμπλέκεται επί του παρόντος στην πρωτοβουλία αλλά ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Το δίκτυο υποστηρίζει ότι δεν ήταν σαφές κατά πόσο οι προσπάθειες θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από τα υπόλοιπα μέτωπα λόγω της δεδηλωμένης βούλησης του Τελ Αβίβ να συνεχίσει να μάχεται ακόμη και μετά από μια πιθανή συμφωνία ομήρων και της απαίτησης της Χαμάς για αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τον παλαιστινιακό θύλακα για να υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία.

Το δίκτυο μετέδωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει δηλώσει στις ΗΠΑ ποια είναι η στάση του για αυτή την πρωτοβουλία. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε θέση ισχύος, μια κατάπαυση του πυρός θα γίνει με τους δικούς μας όρους, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης [της Χεζμπολάχ] πέρα από τον ποταμό Λιτάνι και της διάλυσης όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ σε περιοχές κοντά στα σύνορα», ανέφερε στο Channel 12 ανώτερος αξιωματούχος του Ισραήλ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.