Λίβανος: Νέα πλήγματα του Ισραήλ στη νότια Βηρυτό – Οι IDF εξέδωσαν εντολή εκκένωσης κτιρίων

Έξι διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, εξαπέλυσε απόψε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΑΝΙ.

Μάλιστα ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε μια νέα εντολή εκκένωσης, καλώντας τους ενοίκους να εγκαταλείψουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού. Κάποια από τα κτίρια βρίσκονται στον δήμο Μπουρτζ αλ Μπαρατζνέχ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι και της πόλης Χάρετ Χρέικ.

Η ζώνη αυτή βομβαρδίζεται καθημερινά από τις 23 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και ο νότιος και ανατολικός Λίβανος.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι 2.083 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 9.869 τραυματιστεί στη χώρα. Από τις μάχες και τα αεροπορικά πλήγματα εκτοπίστηκαν 1,2 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το ένα έκτο του πληθυσμού.

Ο στρατός απέκλεισε την πρόσβαση σε ορισμένες στρατιωτικές ζώνες κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο

Νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αποκλείει την πρόσβαση για τους πολίτες γύρω από ορισμένες κωμοπόλεις στα βορειοδυτικά, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κλειστές στρατιωτικές ζώνες κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο θα περιλαμβάνουν τις πόλεις Σλόμι, Ρος Χανίκρα, Χανίτα, Άραμπ αλ Αρμάμσε και Ανταμίτ.

Πολλές περιοχές του βόρειου Ισραήλ έχουν εκκενωθεί λόγω των ρουκετών που εκτοξεύει η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.