ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό να φύγουν από τον Λίβανο

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε σήμερα ορισμένους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, να αποχωρήσουν από τον Λίβανο, λόγω της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η κλιμάκωση της κατάστασης σημειώθηκε μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Το προσωπικό της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βηρυτό απαγορεύεται να κάνει προσωπικά ταξίδια χωρίς προηγούμενη άδεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Μπορεί να επιβληθούν πρόσθετοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στο προσωπικό υπό την ευθύνη του Αρχηγού της Αποστολής, με μικρή έως καθόλου προειδοποίηση λόγω αυξημένων ζητημάτων ασφάλειας ή απειλών» πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε επίσης έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες επιλογές για τον τρόπο αναχώρησής τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.