Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Ρώσοι κατέρριψαν ταυτόχρονα πολλά μαχητικά F-16 των Ουκρανών με υπερηχητικούς Kinzhal

Shariy: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν αρκετά μαχητικά F-16

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (AF) φέρεται να κατέστρεψαν τέσσερα μαχητικά F-16 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU), χτυπώντας ένα αεροδρόμιο στο Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Anatoly Shariy στο κανάλι του στο Telegram.
Ταυτόχρονα, αναφορές έρχονται και από το «Military Business» το οποίο ανέφερε ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) βομβάρδισαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky της Ουκρανίας, καταστρέφοντας αμερικανικά μαχητικά F-16.
Εικάζεται ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από αεροπορική ενέδρα από τέσσερα MiG-31K με υπερηχητικούς Kinzhal.
Μέχρι στιγμής, ούτε Ρώσοι ούτε Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει την καταστροφή των F-16.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το BN, ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε διάφορους στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας σε ενημέρωση του για τα συμβάντα στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Στόχος μιας εκ των επιθέσεων ήταν ένα ουκρανικό αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στις υποδομές του.
Επιπλέον, όπλα μεγάλης εμβέλειας έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις που υποστήριζαν το έργο του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, σημείωσε το στρατιωτικό τμήμα.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 25 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την ήττα του κέντρου ραδιοεπικοινωνιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του εργαστηρίου παραγωγής drone.

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν το πρώτο τους F-16 στα τέλη Αυγούστου

Στις 28 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι συνετρίβη στην περιοχή Khmelnitsky το πρώτο μαχητικό F-16, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν στην Ουκρανία.
Η βουλευτής της Verkhovna Rada Maryana Bezuglaya δήλωσε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot (SAM) .
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το F-16 (…) καταρρίφθηκε λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των μονάδων. Οι αναφορές σημείωσαν ότι [ο πιλότος] «έχασε τον έλεγχο», έγραψε στο Telegram.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.